Marcel Vela a fost decorat de președintele țării din postura de luptător pentru victoria Revoluției din 1989!

Actualul ministru de interne are în spate un trecut revoluționar, participând activ la luptele din Caransebeș, oraș martir al Revoluției din decembrie 1989.

Author: Petru Luca luni 25 mai 2020 , 08:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Actualul ministru de interne are în spate un trecut revoluționar, participând activ la luptele din Caransebeș, oraș martir al Revoluției din decembrie 1989. Astfel, ministrul liberal de la Interne a fost decorat în anul 2000 de fostul președinte Ion Iliescu și este posesor al Certificatului de ”Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 –Luptător cu rol determinant”.

Citeste si: Polițistul care a fost concediat după ce și-a acuzat șefii că îl presează să dea amenzi e dator vândut! Kovacs Valer depinde acum doar de salariul mic al soției sale, care e cameristă la un hotel!

În amintirea eroilor din decembrie 1989, Marcel Vela a și participat la comemorarea evenimentelor de acum 3 decenii, în decembrie 2019, când a și ținut un scurt discurs la Caransebeș, orașul în care a fost primar din 2004 până în 2016. 

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

”Am participat astăzi, la evenimentele organizate de către Asociațiile răniților și luptătorilor în Revoluția din Decembrie, la comemorarea Revoluției Române din municipiul Caransebeș, declarat Oraș Martir. M-am întâlnit cu foștii camarazi și am depus coroane de flori la cele două monumente închinate luptătorilor, răniților și martirilor din 21 Decembrie 1989, cel din Piața Revoluției și la cel din fața fostei Miliții orășenești, de unde s-a tras în revoluționari.

Am simțit că trebuie să spun tuturor aceste cuvinte: Este un moment foarte important pentru mine să fiu, ca Ministru de Interne, în fața fostei miliții din Caransebeș, în care noi toți puteam să fim impușcați acum 30 de ani de niște milițieni inconștienți. Indiferent de încadrările penale și de pedepsele pronunțate de justiție cu privire la faptele lor, aici a curs sânge și s-a murit pentru libertate.

Din acest motiv, în numele tuturor polițiștilor onești și patrioți din Minister, o instituție care este și va fi în slujba poporului, îmi cer scuze tuturor românilor pentru greșelile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv în Revoluția din Decembrie 1989.”, a notat atunci Marcel Vela. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si