Marea Britanie anunță că cetățenii complet vaccinați nu vor mai intra în țară cu test Covid

Marea Britanie mai face un pas către relaxări și anunță că cei vaccinați pot intra în țară fără să mai facă un test Covid.

Author: Diana Puiu marți 25 ianuarie 2022 , 09:29

Marea Britanie anunță că cetățenii complet vaccinați nu vor mai intra în țară cu test Covid

Marea Britanie anunță că cetățenii complet vaccinați nu vor mai intra în țară cu test Covid

[Sursa foto: Mediafax.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Și în Statele Unite specialiștii se arată optimiști, după ce numărul de cazuri este în scădere în mai multe state, dar anunță că vor rămâne precauți.


În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să facă un test Covid în decurs de două zile de la sosire, dar acest lucru s-ar putea schimba începând cu 11 februarie.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre doza patru de vaccin: „Nu cred că are rost în acest moment discuția egată de doza 4 de vaccin!”

Măsuri relaxate în Marea Britanie

“Cei care sosesc în Anglia nu mai sunt obligați să se testeze anti-Covid, dacă sunt vaccinați cu două doze ”, spune Boris Johnson.
Cei complet vaccinați care intră în țară vor completa doar un formular de localizare.


Cei nevaccinați nu vor mai sta în izolare, dar trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în țară.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Dacă nu postez, am născut” Theo Rose a dat vestea. Toți erau curioși dacă a venit pe lume bebelușul: „Să știți că sunt obosită”- wowbiz.ro

“Estimăm că vom continua să vedem o scădere. Dar cât va mai dura până când vom putea ajunge la un nivel la care să ne simțim în siguranță, să putem spune că suntem într-o zonă în care putem spune că putem trăi cu acest virus, este greu de prezis. În cel mai bun caz, în câteva săptămâni sau o lună cifrele vor continua să scadă, iar cu toate uneltele pe care le avem: vaccinuri, testări, doza booster, măști vom putea să menținem nivelul scăzut.”, spune Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe în combaterea pandemiei.

Citeste si: Bilanţ vaccinare anti-Covid în România, 24 ianuarie 2022. Aproape 13.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

"Să ne îngrijorăm la fiecare strănut!"

Acesta mai speră că totul se va schimba și că nu trebuie să ne îngrijorăm din fiecare lucru.
“Cred că lucrurile se vor schimba și nu va trebui să ne îngrijorăm la fiecare strănut. Vom avea tot mai multe teste disponibile și cel mai important, un lucru pe care nu-l evidențiem suficient, este faptul că avem tot mai multe tratamente antivirale disponibile. Când cei în vârstă sau cei vulnerabili și cu probleme medicale grave se infectează, tratați în primele zile scade riscul să ajungă în spital”, adaugă Anthony Fauci.

Citeste si: Anglia renunţă la cerinţa testării obligatorii la sosire pentru călătorii vaccinaţi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si