Marian Vanghelie joacă tare și tocmai ce a dat guvernul în judecată la Curtea de Apel București EXCLUSIV

Fostul primar al Sectorului 5, care candidează din nou la respectiva funcție, a acționat statul în judecată, acum câteva zile.

Petru Luca, joi 24 septembrie 2020 , 09:24

Vanghelie
Marian Vanghelie candidează pentru al cincilea mandat la primăria Sectorului 5
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fostul primar al Sectorului 5, care candidează iarăși la respectiva funcție, a acționat statul în judecată, acum câteva zile. Marian Vanghelie (52 de ani) a fost timp de patru mandate, din 2000 până în 2016, primar al Sectorului 5 al Capitalei, funcție pentru care candidează din nou, la alegerile locale ce se vor desfășura pe 27 septembrie. 

Primul termen în procesul lui Vanghelie cu guvernul României a fost stabilit pentru 7 octombrie 

Între timp, până la scrutinul respectiv, Vanghelie și-a făcut timp și a dat guvernul în judecată, într-un proces deschis acum câteva zile la Curtea de Apel București. Procesul are ca materie ”contencios administrativ și fiscal” și ca obiect ”suspendare executare act administrativ HG nr. 569/2020”, primul termen fiind fixat de judecători pentru data de 7 octombrie anul curent. 

Citeste si: Marian Vanghelie și-a ascuns ani de zile averea, dar acum a făcut-o publică! Candidatul la Primăria Sectorului 5 nu a câștigat nici un ban în ultimul an! EXCLUSIV

De-a lungul timpului, Marian Vanghelie a avut multe intersecții nefericite cu legea. De exemplu, în 2013, Horia Georgescu, șeful Agenției Naționale de Integritate, declara că a depus plângere la DNA cu privire la unele nereguli săvârșite de Marian Vanghelie, pe atunci primarul în funcție al Sectorului 5 al Capitalei. "În perioada evaluată, respectiv 2008 - 2011, MARIAN DANIEL VANGHELIE a realizat venituri salariale în cuantum de 253.199 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 1.040.445,45 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 787.246, 45 Lei (aprox. 180.300,59 Euro)", susținea Horia Georgescu în respectivul document. 

Vanghelie
Vanghelie are o fetiță cu actuala soție, Oana Mizil

Marian Vanghelie are un fiu, Alexandru (26 de ani), din prima căsnicie, cea cu Charlotte, și o fetiță, Maria (5 ani), din căsnicia actuală cu Oana Niculescu Mizil. După ce a studiat ani buni în Statele Unite, Alexandru Vanghelie s-a întors în țară și acum își sprijină părintele în afaceri.  

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si