Șeful clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar, răpus de coronavirus, a lăsat o moștenire uriașă! Ovidiu Băjenaru avea 4 terenuri, un apartament, două case și 200.00 de euro în conturi! EXCLUSIV

Medicul Ovidiu Băjenaru s-a stins la 63 de ani, după ce plămânii i-au fost afectați.

Author: Matei Vaihan vineri 04 septembrie 2020 , 19:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ovidiu Băjenaru a fost șef al secției de neurologie a Spitalului Universitar, acolo unde a și fost diagnosticat cu Covid-19. Celebrul medic a fost și directorul departamentului neuroștiințe clinice din cadrul Facultății de Medicină.

În această calitate, el și-a depus declarația de avere pe data de 20 mai 2020.

Spitalul Universitar de Urgență București
Ovidiu Băjenaru era șeful secției de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București

Conform documentului, Băjenaru deținea un teren forestier și unul agricol în județul Giurgiu, dar și două terenuri intravilane, unul în Dâmbovița, celălalt în Argeș. Portofoliul imobiliar era completat de un apartament în București, dar și de două case de vacanță, în Dâmbovița și Argeș. În 2019, medicul și-a cumpărat un Nissan X-Trail.

Citeste si: Un aliment banal poate ucide coronavirusul. Descoperire bombă a medicilor spanioli și italieni

Citeste si: Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii. Nu tusea sau pierderea mirosului apar primele

Citeste si: Şapte noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaţilor penitenciarelor

Ovidiu Bajenaru
Ovidiu Băjenaru, fotografiat la biroul său

Ovidiu Băjenaru a încasat venituri lunare de peste 7.000 de euro

Băjenaru avea mai multe conturi în lei, euro, dolari și lire sterline, suma fiind de aproximativ 200.000 de euro Medicul nu avea datorii. La rubrica veniturilor anuale, valabile pentru 2019, Băjenaru a notat că a încasat 170.977 lei (ca profesor la UMF), 76.579 lei (activitate la Spitalul Universitar), 25.512 lei (de la Academia Română), 19.200 de lei (de la Academia de Științe Medicale), 122.600 lei (venituri din activitate independentă), 7.700 lei (drepturi de autor).

În total, Băjenaru a încasat 422.568 lei, adică 35.215 lei pe lună (aproximativ 7.300 de euro). În ultimele zile de viață, Băjenaru a fost intubat la secția ATI de la spitalul Matei Balș, plămânii săi fiind afectați sever. Ovidiu Băjenaru avea două stenturi pe cord, iar acum o jumătate de an făcuse insuficienţă renală cu anemie severă. Medicul era însurat și avea un fiu.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si