Masca de protecție devine obligatorie în alte două județe din țară

Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice aglomerate şi în judeţele Olt şi Bihor. În judeţul Olt măsura va fi aplicată din data de 6 august, iar în Bihor din 5 august.

Author: Catalina Popa marți 04 august 2020 , 18:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectura Olt a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 4 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a decis că devine obligatorie purtarea măştii de protecţie, pentru toate persoanele, cu excepţia copiilor sub cinci ani, care sunt prezente în spaţiile publice

deschise. Acestea sunt pieţe agroalimentare, târguri, expoziţii, târguri de produse tradiţionale, vânzarea de produse şi alte bunuri în aer liber, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane, inclusiv la societăţile private de transport persoane), zone în care se desfăşoară evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice, activităţi cu caracter religios şi evenimente în aer liber organizate conform legislaţiei în vigoare.

Citeste si: Alexandru Rafila, mesaj îngrijorător: Am putea traversa o perioadă neagră

Măsura se aplică începând cu data de 6 august, de la ora 7.00

CJSU a mai decis întrunirea, de îndată, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile judeţului Olt, în vederea stabilirii planului local de monitorizare a respectării şi aplicării regulilor stabilite pentru limitarea răspândirii SARS-Cov-2.

“Administratorii pieţelor agroalimentare precum şi operatorii economici care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către comercianţi şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie (evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, obligativitatea purtării măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către comercianţi)”, a transmis Prefectura Olt.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Am suplimentat personalul din direcţiile de sănătate publică”

De asemenea, Prefectura Bihor a transmis că, începând cu data de 5 august, ora 6.00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice aglomerate, pentru toate persoanele, mai puţin copiii sub 5 ani.

Astfel, masca trebuie purtată în pieţe, târguri, expoziţii, pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport în comun, în zonele de aşteptare pentru accesul la obiectivele turistice, în zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si