Noul an școlar, pe masa președintelui. Ședință de urgență la Cotroceni

Miercuri vor fi discuții la Cotroceni, între președintele Klaus Iohannis și mai mulți membri ai Guvernului, referitoare la începerea noului an școlar, în contextul pandemiei.

Alex Dumitrescu, marți 04 august 2020 , 15:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, miercuri, la Cotroceni, pe premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, printre care se află și ministrul Educației, Monica Anisie, pentru discuții referitoare la condițiile de începere a noului an școlar, din toamnă.

Anul școlar nu va începe în condiții normale

Într-o declarație recentă, Klaus Iohannis a declarat că anul școlar 2020-2021 nu se va ține în condiții normale, având în vedere contextul epidemiologic din România.

Școala sigur nu va începe în condiții normale, pentru că pandemia nu va dispărea până în septembrie. Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. i atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, în funcție de condițiile locale vom avea mai multă școală online sau cu prezență fizică sau un sistem mixt. Măsurile pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, a profesorilor”, declara președintele.

Și premierul Ludovic Orban a declarat luni că școala va începe în septembrie dar vor exista condiții speciale pentru desfășurarea noului an școlar. Potrivit acestuia, modul de desfășurare este discutat cu reprezentanții Guvernului și cu specialiștii din educație.

„Școala va începe. Această informație am comunicat-o public. Va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analiza infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt.

Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poți să creezi o previziune astăzi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Noi pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil. Vom anunța atunci când vom avea toate datele necesare pentru a furniza o informație corectă, care să permită elevilor, profesorilor, părinților, să se pregătească pentru deschiderea anului școlar”, a declarat Orban.

Protestul elevilor

Precizările lui Ludovic Orban au venit în contextul în care mai mulți elevi au protestat, luni, în fața Guvernului, fiind nemulțumiți că membrii Executivului nu au venit pănâ acum cu un plan concret pentru începerea anului școlar.

Potrivit ministrlui Sănătății, Nelu Tătaru, autoritățile vor veni cu un plan concret privind desfășurarea noului an școlar în a doua jumătate a lunii august.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si