Masca devine obligatorie pe stradă în capitala celei mai lovite țări de COVID-19

În Washington masca de protecție devine obligatorie. Oficialii au anunțat și un slogan „Când pleci de-acasă, trebuie să porţi mască”. Chiar și Donald Trump și-a schimbat recent atitudinea în privința portului măștii de protecție, afirmând că asta ține de „un gest patriotic”.

R.I., joi 23 iulie 2020 , 08:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Masca, obligatorie la ieșirea din casă

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a înăsprit miercuri regulile privind portul măştii în capitala americană ordonând rezidenţilor acesteia să îşi acopere faţa imediat ce au ieşit din locuinţă. 

Citeste si: Ea este frizerița care câștigă 50.000 de euro pe săptămână, fără să facă nimic

„Oamenii trebuie să poarte mască atunci când îşi părăsesc locuinţa, dacă este probabil să intre în contact cu cineva mai mult de un scurt moment”, a explicat primarul democrat al Washingtonului. Ea a anunţat această măsură împreună cu sloganul „E simplu: când pleci de-acasă, trebuie să porţi mască”.

Citeste si: Un nou avertisment de la OMS despre vaccinul anti-coronavirus

„Trebuie să purtaţi mască pentru că nu ştiţi dacă veţi putea păstra distanţarea fizică”, le-a explicat ea locuitorilor capitalei americane. Sunt și câteva excepţii, în special pentru sportivii care desfășoară activități fizice, dacă se află la depărtare de alte persoane.

Citeste si: OMS arată cu degetul spre zona unde se află România. "Nu am ieşit încă la lumină"

În capitala americană, ca şi în majoritatea statelor, numărul cazurilor pozitive de COVID-19 este pe cale de a creşte, chiar dacă Washingtonul a fost relativ ferit de coronavirus de la începutul pandemiei. Chiar și președintele american, Donald Trump, și-a schimbat recent atitudinea în privința portului măștii de protecție, afirmând că asta ține de „un gest patriotic”.

Peste 1.000 de morți de coronavirus în SUA, în 24 de ore

Statele Unite au înregistrat, pentru a noua zi consecutiv, peste 60.000 de noi cazuri de contaminare cu coronavirusul în 24 de ore, potrivit datelor raportate miercuri de universitatea Johns Hopkins. COVID-19 a făcut 1.059 de noi victime în 24 de ore, pentru un total de 142.942 de morţi, potrivit universităţii cu sediul la Baltimore. Pe de altă parte, mai mult de 1,2 milioane de americani au fost declaraţi vindecaţi.

Citeste si: Singurul județ cu zero cazuri noi de coronavirus

Cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus, Statele Unite al Americii cunosc de mai multe săptămâni o explozie a numărului de infecţii mai ales în sudul şi vestul ţării. Cele 63.967 de noi contaminări recenzate într-o zi ridică la peste 3,9 de milioane numărul cazurilor pozitive în ţară de la începutul pandemiei, apărută în decembrie în China înainte de a se răspândi în întreaga lume.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si