Masca de protecție, obligatorie de azi în spațiile aglomerate din acest județ

Masca de protecţie este obligatorie în spaţiile publice aglomerate din judeţul Vaslui, în perioada 4 - 17 august, conform unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Author: R.I. marți 04 august 2020 , 09:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Care sunt spațiile publice unde masca e obligatorie

Începând cu data de 4 august, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise de pe teritoriul judeţului Vaslui, în grupuri de mai mult de trei persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii.

Spaţiile publice listate în hotărârea CJSU Vaslui sunt pieţele agro-alimentare, târgurile, zonele de aşteptare, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcţionare a acestor activităţi.

Citeste si: Orașul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus. Anunțul OMS

Terase închise la ora 23.00

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, cu avizul autorităţilor sanitare şi în funcţie de specificul activităţilor desfăşurate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, vor putea stabili şi alte spaţii publice deschise pentru care să se aplice măsura obligativităţii purtării măştii de protecţie.

Citeste si: Tragedie în lumea filmului. Un renumit actor s-a stins din viață

Totodată, începând de marţi, în intervalul orar 23,00- 6,00, se interzice comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice la terasele din judeţul Vaslui.

Masca, obligatorie în aer liber în peste 20 de județe

Mai multe județe din țară au impus obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise, deciziile fiind luate de Comitetele județene de urgență.

Citeste si: Harta dezastrului creat de COVID-19 în România

Printre județele care au impus masca de protecție în spațiile deschise, de la 1 august, sunt: Arad, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si