Masca redevine obligatorie în aer liber în Capitală. Decizie de ultima oră

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie de luni, 27 septembrie, în spaţiile publice - pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, potrivit deciziei adoptate, duminică, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Author: Razvan Ilie duminică 26 septembrie 2021 , 17:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit, duminică, a constatat că la nivelul municipiului Bucureşti rata de incidenţă cumulată la 14 zile, în data de 26 septembrie, este de 4,35/1.000 de locuitori, fapt pentru care, începând

cu ziua de luni, ora 0,00 se dispun o serie de măsuri pentru o perioada de 14 zile, urmând a fi reevaluate în funcţie de rata de incidenţă.

Citeste si: Restaurantele și zonele food-court mai pustii ca niciodată în Capitală: Se poate intra doar cu certificat verde

Masca de protecție, obligatorie și la locul de muncă

Începând de luni, ora 0,00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie  în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă publicat duminică seara pe site-ul prefecturii, autoritățile au dispun următoarele măsuri pentru o perioada de 14 zile, urmând a fi reevaluate în funcție de rata de incidență:

– În aplicarea prevederilor art.1 din Anexa 2 la HG nr.932/2021 pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările.

Citeste si: Bilanț coronavirus, duminică 26 septembrie. Criză majoră la ATI, nu mai sunt locuri în Capitală

– În aplicarea prevederilor art.9 pct.4 din Anexa 3 la HG nr.932/2021, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si: Situație alarmantă în Capitală: Rata de infectare este în creștere

Măsuri suplimentare la transportul în comun din Capitală

STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf.

Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport, după cum urmează:

– în autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși;

– în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.

STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișare în mijloacele de transport în comun.

– Metrorex SA va informa și îndruma publicul călător prin instalațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si