Măștile neconforme de acest tip, care au fost deja retrase de la comercializare de către comisarii ANPC din Prahova, au fost identificate într-unul dintre magazinele componente ale unui lanţ comercial de retail.

În acest context, România a emis o nouă alertă în sistemul RAPEX privind comercializarea unor măşti de protecţie neconforme, aceasta fiind a 26-a alertă validată de sistem. 

Citeste si: Programul Noua Casă 2021 a început azi. Cine își poate cumpăra locuință cu un avans mic

Alertă privind produsele anti-COVID-19

Reprezentanţii ANPC spun că se află în permanentă alertă în ceea ce priveşte piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în această perioadă marcată de Covid-19.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce i-a făcut Iancu Sterp lui Jador în momentul în care l-a văzut, după ce mama Geta l-a jignit- wowbiz.ro

"În urma verificărilor realizate conform tematicii naţionale de control care vizează măştile aflate la comercializare, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a trimis o notificare de produs neconform, din această categorie, către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene- RAPEX. Ca urmare, acesta a validat o nouă alertă din partea României, a 26-a, în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene", se arată într-un comunicat al ANPC.

ANPC îi avertizează pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul "produse interzise comercializării", astfel încât ca actul comercial să se desfăşoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.

Citeste si: Curs valutar BNR, azi 26 martie. Vești proaste pentru românii cu rate în euro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si