Măsuri de relaxare ianuarie 2021. Ce va fi posibil de luni în Capitală? Restricțiile care vor fi ridicate

Măsuri de relaxare ianuarie 2021. De luni, se iau mai multe măsuri de relaxare în București. Una dintre cele mai importante este deschiderea restaurantelor, cafenelelor, la 30% din capacitate, între orele 6-21.

Author: Mircea Pop sâmbătă 23 ianuarie 2021 , 15:06

Măsuri de relaxare ianuarie 2021
Măsuri de relaxare ianuarie 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsuri de relaxare ianuarie 2021. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a menţionat că Bucureştiul a ajuns la 2,5 indicele de incidenţă, după ce a fost la 7. Asta înseamnă că pot fi luate noi măsuri de relaxare.

"Meritul aparţine bucureştenilor care au înţeles în mare majoritate să poarte mască, să păstreze distanţa socială. La începutul pandemiei, marja de apreciere a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă era mai mare, în sensul că Comitetul putea decide dacă închide deschide şcoli sau restaurante. În acest moment, avem o hotărâre de Guvern, 3/2021, şi aici lucrurile sunt extrem de clare.

Dacă indicele coboară sub 3, noi trebuie să aplicăm nişte măsuri clare de relaxare. Deci nu a fost o dezbatere propriu zisă, noi ca şi Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am luat act de aceşti indicatori, care sunt furnizaţi tot

de Ministerul Sănătăţii, de INSP şi am acţionat în consecinţă. A fost o decizie oarecum formală", a afirmat el.

Măsuri de relaxare ianuarie 2021. Se redeschid restaurantele și barurile

Măsurile de relaxare vizează HoReCa- restaurantele, barurile, cafenelele- vor putea funcţiona între 6 – 21, la capacitate de maxim 30 la sută.

Citeste si: Raed Arafat avertizează: Decizia relaxării unor măsuri în Capitală este reversibilă

"Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente", a spus prefectul Capitalei, menţionând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a decis relaxarea de luni a măsurilor, dar şi pentru ca toţi operatorii să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale.

"Vom fi intransigenţi. Am avut o întâlnire cu şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU pentru a verifica cum vor fi respectate normele în vigoare şi  ele care vor intra în vigoare", spune Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Citeste si: VIDEO -Începând de luni, restaurantele și teatrele vor fi redeschise

Măsuri de relaxare ianuarie 2021
Măsuri de relaxare ianuarie 2021

Se redeschid teatrele și cinematografele

De asemenea, teatrele, cinematografele vor permite accesul publicului în limita a 30 la sută din sala de spectacol. Şi operatorii de jocuri de noroc vor putea funcţiona cu public, în limita capacităţii de 30 la sută, între orele 6 – 21.

Măsuri de relaxare ianuarie 2021. Avertismentul lui Raed Arafat

”În baza faptului că există scădere, în baza faptului că se vede că este o scădere trei zile la rând şi s-a atins aproape de 2,5 indicele (în Bucureşti – n.r.), faptul că activităţile care se reiau sunt limitate, adică există reguli de limitare(...) dacă se respectă toate regulile – mască în teatre, în cinematografe, distanţe, procentul de 30% în restaurante – dacă respectăm toate acest reguli atunci putem ţine mai departe situaţia sub control. Dacă suntem unde suntem este pentru că au existat măsuri gen mască universală peste tot decalarea programului de muncă, şcoală închisă la acest moment, toate astea au dus la situaţia în care suntem acum”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat. 

Măsuri de relaxare ianuarie 2021
Măsuri de relaxare ianuarie 2021

Citeste si: Prefectul Capitalei: Noi măsuri începând cu 25 ianuarie, ora 00:00. Vești bune pentru bucureșteni

Acesta a precizat că se constată o ”scădere foarte lentă” în ceea ce priveşte ocuparea paturilor de terapie intensivă, iar vineri gradul de ocupare a paturilor de ATI a scăzut pentru prima dată după mult timp la sub o mie de pacienţi. 

El a opinat că ”situaţia este sub un control, dar rămâne acest control unul fragil”.

Citeste si: Berbeceanu, anunț important despre relaxarea restricțiilor în București

”Clar că la orice moment decizia poate să fie luată, adică de a închide din nou activităţile, dacă nu se respectă regulile şi începe să crească. Depinde foarte mult de operatorii economici respectarea regulilor”, a mai afirmat Raed Arafat. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si