Mecanismul European de Protecție Civilă a fost solicitat. România sprijină Siria în urma cutremurului

În urma celor două cutremure din Turcia care au afectat și Siria, Republica Arabă Siria a cerut sprijin prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Author: Diana Puiu joi 09 februarie 2023 , 12:51

Mecanismul European de Protecție Civilă a fost convocat. România sprijină Siria în urma cutremurului

Mecanismul European de Protecție Civilă a fost convocat. România sprijină Siria în urma cutremurului

[Sursa foto: Facebook-Departamentul pentru Situații de Urgență]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Dată fiind situația generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv, solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională, în urma consultării cu

președintele României, Klaus Iohannis, astăzi, 9.02.2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, hotărârea nou adoptată urmărind de o manieră prioritară sprijinirea Republicii Arabe Siriene, prin:

Citește și: Un salvator izbucnește în lacrimi după ce mai bine de opt ore s-a chinuit să scoată o fată de sub dărâmături. ”Zübeyde, eşti atât de frumoasă!”

-bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, conserve. Acestea vor puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.
Detaliile privind efectuarea transportului materialelor se stabilesc între Departamentul pentru Situații de Urgență și Comisia Europeană iar transportul se realizează pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naționale sau din alte surse, în funcție de

necesități.", a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

Citește și: O femeie de 36 de ani și doi copii din Republica Moldova au murit în cutremurul din Turcia

Un salvator izbucnește în lacrimi după ce mai bine de opt ore s-a chinuit să scoată o fată de sub dărâmături. ”Zübeyde, eşti atât de frumoasă!”

Au trecut mai mult de 72 de ore de la cutremurele care au zguduit Turcia și Siria, iar șansele de a se găsi supraviețuitori sunt din din ce în ce mai mici.  Peste 16.000 de persoane au murit, în ambele țări, în urma celor două cutremure. Zi și noapte echipele de salvare se luptă să salveze de sub mormane persoane care mai pot fi în viață. 

Citește și: Un salvator izbucnește în lacrimi după ce mai bine de opt ore s-a chinuit să scoată o fată de sub dărâmături. ”Zübeyde, eşti atât de frumoasă!”

După zeci de ore de la tragedie, salvatorii încă fac minuni. Au reușit să salveze un bebeluș care a stat 68 de ore sub dărâmături, dar și o femeie însărcinată în luna a noua, care aștepta de 70 de ore să fie salvată.
Un bebeluș a fost salvat de sub ruine după 68 de ore.

Salvatorii s-au chinuit opt ore să salveze o fată de opt ani, care au reușit să scoată copila de sub dărâmături. Aceștia au izbucnit în lacrimi la terminarea misiunii.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din România! Statul oferă vouchere de 250 de lei pentru alimente, chiar înainte de Paște- kfetele.ro

Citeste si: Din ce face bani acum fosta soție a lui Dinu Maxer? Determinată din fire, artista nu a profesat niciodată în domeniul studiat și s-a reprofilat- radioimpuls.ro

Citește și: Cutremur în timp ce salvatorii români încercau să scoată un tânăr de sub dărâmături


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si