Ministerul Sănătății a anunțat că va analiza posibilitatea eliberării medicamentului Favipiravir în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale și doar cu rețetă.

Medicamentul se utilizează doar în unitățile sanitare sub supraveghere medicală

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, a emis un aviz în baza căruia medicamentul este utilizat în spitale, în situații critice și doar de către medici.

În acest moment se va lua în calcul și posibilitatea distriburii medicamentului în ambulatoriul spitalului, prin farmaciile cu circuit închis și cu rețetă.

Citeste si: Bilanț coronavirus, miercuri 29 septembrie. Număr uriaș de decese și pacienți la ATI, tot mai mulți copii spitalizați

Medicamentul Favipiravir este comercializat în India

Însă și în India acest medicament are un aviz temporar pentru fabricație și comercializare. Medicamentul nu poate fi pus pe piață în acord cu legislația europeană în vigoare. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

„După discuțiile avute cu specialiștii din Comisia de boli infecțioase și conducerea Agenției Naționale a Medicamentului, vom studia posibilitatea eliberării acestui medicament în ambulatoriu prin farmaciile de circuit închis din cadrul spitalelor, gratuit, numai cu prescripție medicală și

cu urmărirea bolnavului pe parcursul tratamentului de către medicul de familie", a declarat Andrei BACIU, secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax.

Medicamentul Favipiravir este utilizat în tratarea formelor ușoare și medii de infectare cu COVID-19.

Citeste si: Scenariu propus în Guvern: școlile fără cazuri COVID rămân deschise și peste rata de 6 la mie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si