Medici din Timişoara şi Craiova, detaşaţi la Arad şi Deva pentru a asigura implementarea planului de măsuri împotriva coronavirusului

Mai multe cadre medicale din Timişoara şi din Craiova au fost detaşate la Arad şi la Deva pentru a implementa un plan de măsuri împotriva coronavirusului care vor fi luate în judeţele Arad şi Hunedoara.

K.B., vineri 03 aprilie 2020 , 18:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Printr-un ordin al secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a aprobat detaşarea la Arad, în perioada 3-8 aprilie, a patru cadre medicale din judeţul Timiş, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Arad.

Citeste si: Horoscop 4 aprilie 2020. Oboseala îşi spune cuvântul. Ai ajuns la capătul puterilor

Este vorba despre doi medici epidemiologi din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică Timişoara, un medic specialist ATI din partea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Timişoara, respectiv un medic specialist medicină de urgenţă din cadrul UPU-SMURD Timiş. Mandatul celor patru cadre medicale este de a face o analiză a situaţiei generale şi a celei din Spitalul Clinic Judeţean Arad, urmând ca la finalul detaşării să înainteze un set de propuneri şi să urmărească implementarea acestora.

Cei patru medici din Timişoara au fost primiţi de autorităţile locale din Arad şi au participat la o primă şedinţă de lucru.

Citeste si: Teste rapide pentru a detecta infecţia cu coronavirus pentru cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Buzău

În cadrul întâlnirii a fost prezentată situaţia la zi, fiind stabilit un mod de lucru, reprezentanţii instituţiilor arădene urmând să pună la dispoziţia cadrelor medicale din Timişoara toate informaţiile solicitate. Cele patru cadre medicale vor face vizite de lucru în toate spaţiile SCJUA şi ale Direcţiei de Sănătate Publică, vor avea întâlniri cu medicii arădeni, urmând să ofere consultanţă specializată în toate domeniile, constituindu-se astfel într-o echipă medicală ce va întări capacitatea de răspuns a spitalului faţă de provocările generate de infecţia cu noul coronavirus.

Citeste si: Ministerul Muncii: Există anumiţi angajatori care suspendă contractele de muncă pentru a putea beneficia de aceste indemnizaţii prevăzute

Şi la Deva au fost trimise tot patru cadre medicale, două din Timiş şi alte două din Craiova.

"Potrivit unui ordin al Secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, patru cadre medicale de la Timişoara şi Craiova sunt detaşate în judeţul Hunedoara. Cei patru medici se vor afla în Deva pentru a coordona, pentru a oferi sprijin şi pentru a asigura implementarea planului de măsuri stabilit în judeţ, având în vedere situaţia înregistrată la această dată. Doi medici sunt de la Institutul Naţional de Sănătate Publică Timişoara, unul de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Craiova şi un altul de UPU - SMURD Craiova. Experţii vor analiza situaţia generală şi cea de la Spitalul judeţean de Urgenţă Deva, în perioada 03.04.2020 – 08.04.2020”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că judeţele Arad şi Hunedoara sunt focare de coronavirus, în România, alături de judeţul Suceava.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si