Potrivit managerului Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, testarea cadrelor medicale a început joi, iar până vineri au fost verificate cu teste rapide 256 de cadre sanitare, rezultatele fiind negative. Testările s-au făcut doar la cei care şi-au exprimat dorinţa şi au semnat în acest sens.

Citeste si: Un număr de 25 de cadre medicale de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală sunt infectate cu coronavirus, din cei 200 de angajaţi testaţi până acum

"Am început testarea cadrelor medicale pentru acei angajaţi care şi-au dat acordul pentru a fi testaţi, din cauză că Ministerul Sănătăţii nu aprobă testarea cadrelor cu aceste teste rapide. De aceea, am luat această măsură de precauţie pentru a le testa totuşi pe cadrele medicale, dar prin asumarea dumnealor”, a declarat Damian.

Citeste si: Noi schimbări în educație! Președintele Iohannis a promulgat legea

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Managerul SJU Buzău a adăugat că, după testarea a aproape 260 de cadre medicale, în cazul cărora rezultatele la coronavirus au ieşit negative, starea de spirit a angajaţilor a devenit mult mai bună.

"A fost o uşurare pentru foarte mulţi angajaţi, dacă până acum afluxul era mic, acum mai toată lumea vrea să facă acest test rapid. E o relaxare să vedem că nu avem până la acest moment cadre medicale infectate", a declarat Damian.

Citeste si: Ce se întâmplă cu mijloacele de transport în comun în noaptea de Înviere

El a mai precizat că, în cazul în care un test rapid va indica în cazul unui angajat prezenţa coronavirusului, atunci se va cere un test oficial la DSP şi numai după aceea se va vedea procedura de lucru.

Spitalul Judeţean Buzău are circa 1.400

de angajaţi, iar directorul spune că unitatea dispune de teste rapide pentru fiecare, însă acestea vor fi făcute numai dacă oamenii solicită.

Confirm managerului Claudiu Damian, în rândul personalului din spital există şi persoane care nu vor să fie testate, acestea fiind în principal medici care spun că testele rapide nu sunt foarte sigure.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si