Întâmplarea a avut loc  în statul Kerala, din sudul Indiei. O femeie a suferit dureri cumplite din cauza unei intervenții chirurgicale greșite, iar acum spune că încă așteaptă ca medicii responsabili să fie pedepsiți.

KK Harshina, în vârstă de 31 de ani, a declarat că a trăit cu dureri insuportabile de stomac ani la rând. Anul trecut a decis să-și facă o radiografie și astfel a descoperit că are niște pense chirurgicale care au fost uitate în corpul ei, în timpul unei intervenții chirurgicale.

„Nu pot descrie durerea pe care am suferit-o timp de cinci ani”, a declarat Harshina pentru BBC.

Citește și: Ana, o tânără mămică de 31 de ani, a murit după o operație de liposucție într-un mall

Femeia are trei copii și a suferit operații de cezariană la fiecare naștere. Primele două le-a făcut la un spital de stat din orașul Thamarassery, în Kozhikode, în 2012 și 2016. Ultima cezariană a făcut-o la Spitalul Colegiului Medical din districtul Kozhikode, în 2017, pentru a-l naște pe fiul ei.

După această procedură a început să aibă dureri de stomac, spune femeia. „Când m-am plâns, medicii mi-au spus că am dureri pentru că am făcut a treia cezariană. Mi s-a mai spus că și alte femei sunt în aceeași situație”, a mai spus ea.

Tânăra mamă s-a confruntat cu dureri teribile

Durerile femeii au continuat și au fost din ce în ce mai dure. Harshina a consultat mai mulți medici de-a lungul anilor. Asta a costat-o timp și bani, pe lângă chinul pe care l-a îndurat atâta vreme. Abia în septembrie 2022, când i s-au efectuat investigații pentru o infecție urinară, a aflat care era, de fapt, problema. O radiografie a arătat că în corpul ei se afla o bucată de metal.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citește și: Un român și-a găsit sfârșitul la muncă în Spania. Avea doar 23 de ani

În urma investigațiilor s-a descoperit că metalul ar fi o pereche de pense, de 6 cm lungime și 5 cm lățime, folosite de medici pentru a bloca vasele de sânge în timpul intervențiilor chirurgicale. Femeia a suferit o altă intervenție chirurgicală pentru a-i fi îndepărtate instrumentele.

Indianca s-a plâns ministrului sănătății din statul ei, ceea ce a dus la constituirea unei comisii care să investigheze problema. Spitalul Colegiului Medical din Kozhikode a efectuat și o anchetă internă. Însă ambele investigații s-au blocat.

Reprezentanții spitalului au declarat că niciun echipament chirurgical nu a dispărut, încercând să sugereze ideea că acestea provin de la una din primele două cezariene. Dar ancheta nu a stabilit niciun responsabil. O anchetă guvernamentală separată s-a blocat, de asemenea, pentru că nu a reușit să urmărească originea instrumentelor. Niciunul din cele două spitale în care Harshina a suferit intervenții chirurgicale nu le avea în inventar.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Citește și: Unei femei i-au fost amputate picioarele din greșeală și a primit proteze după 4 ani de chinuri îngrozitoare/Anna: ”Protezele foarte scumpe achiziționate datorită strângerii de fonduri ale asociațiilor de voluntari și private mi-au schimbat viața”

În urmă cu doar câteva zile, Harshina a intrat în greva foamei în fața spitalului, cerând guvernului local să ia măsuri împotriva celor responsabili. Joi, liderii opoziției locale au convins-o să renunțe la greva foamei, spunând că asta îi afectează sănătatea. Ea continuă să stea în fața spitalului, în semn de protest. „ Voi rămâne aici până mi se va face dreptate”, spune ea.

Citește și: „Mă omor. O iubesc”. O femeie a fost înjunghiată la Gara de Nord de bărbatul cu care a refuzat să aibă o relație. Aceasta ar fi practicat cea mai veche meserie din lume, iar el s-ar fi îndrăgostit de ea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si