Florin Cobzariu, medic SAJ Timis: Suntem in stare sa omoram oameni facand rescucitare pe ambulanta cu aparatura pe care o avem.

Este declaratia socanta facuta de un medic de la ambulanta, constient de faptul ca, in loc sa salveze vieti, ar putea lua, din cauza dotarilor proaste!

-Poate sa te lase frana, poate sa te lase orisice.

- Improvizatie. Ce ati facut aici practic? Am legat-o cu o sarma. Ca sa tine targa. Sa nu cada bolnavul de pe ea.

Ora 11. Suntem in curtea Serviciului de Ambulanta Timis, unde un mecanic se chinuie sa repare o salvare.  Alte 15 sunt in service din cauza defectiunilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ora 12. Aceeasi ambulanta, plecata cu doar o jumatate de ora din service, se intoarce. In drum spre o solictare din Lugoj a luat foc in trafic.

-A iesit foc pe aici, fum, si prin fata.  

Defecte, ruginite, carpite.  In aceste bombe pe roti sunt transportati bolnavii. Recordul la uzura il detine o masina care, pe bord, are afisati 843 de mii de kilometri.

4 mii de ambulante noi urmeaza sa fie cumparate in urmartorii 4 ani, promit autoritatile. Pe langa pericolele la care sunt expusi pacientii si cadrele medicale, cei din urma au mai primit o lovitura: diminuarea salariile.

VIOLETA NACA: "Este trist. Eu il consider un moment de disperare, de umilinte"

Violeta Naca este asistenta care a ajuns printre primii la victimele infernului din Colectiv si spune ca i-a ajuns cutitul la os.

"Imaginati-va o secunda fara ambulanta in Bucuresti, o ora, o zi"
"Se spune ca o secunda salveaza o viata. Ai salvat o viata, ai salvat o lume si cred ca am spus tot"

Ambulantierii ameninta cu greva generala.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si