Se ştie că medicul cu 8 clase nu e singurul care a activat pe fals în România. “Un escroc francez a operat cu laser 159 de persoane la Timișoara, în baza unei autorizații obținute cu o diplomă falsă. Francois Pinori, în vârstă de 66 de ani, a venit în România în 2004 și a obținut de la Direcția de Sănătate Publică Timiș o autorizație de liberă practică, cu ajutorul unei diplome false.

Cu această autorizație, doctorul a lucrat timp de doi ani la o clinică privată din Timișoara, unde a păcălit peste 150 de pacienți, pretinzând că îi operează cu ajutorul unei tehnici moderne pe bază de laser, pentru sume cuprinse între 650 și 1000 de euro. În realitate, escrocul doar îi anestezia pe pacienți, iar în cazurile în care folosea într-adevăr laserul, oamenii plecau acasă mai bolnavi decât erau când au venit”, scria presa la mijlocul anilor 2000. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Un medic publică fotografii cu victimele falsului doctor italian: E vorba de mutilări

Medicul cu 8 clase nu e singurul care a activat pe fals în România. Starea pacienţilor s-a înrăutăţit după operaţii

“Francezul a operat ilegal și în mai multe localități din Italia, până când a fost depistat de carabinieri. Falsul medic a fost condamnat anul trecut la două luni de închisoare în Italia, dar a scăpat doar cu o amendă penală de 2.300 de euro. "Toți acești pacienți spun că după operație starea lor s-a înrăutățit și au avut nevoie de alte tratamente medicale", potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

Polițiștii timișeni au strâns 13 plângeri penale împotrivă lui Pinori și au demarat o anchetă, însă falsul doctor a dispărut, împreună cu administratorii clinici private. Dacă este prins, falsul doctor riscă 15 ani de detenție”, se mai relata. Cu toate acestea, francezul nu a fost prins.( vezi ce a spus Adina Alberts despre medicul impostor)

Medicul cu 8 clase nu e singurul care a activat pe fals în România: "Pinori nu e de găsit, fiind dat în urmărire generală" 

Din păcate, medicul cu 8 clase nu e singurul care a activat pe fals în România. “Francois Pinori, cel care s-a dat, timp de doi ani, drept medic ortoped-operând aproape 160 de oameni într-o clinică privată din Timișoara-, este căutat pentru a răspunde în față instanței pentru înșelăciune și uz de fals. Cercetările Poliției, demarate în 2006, în urmă unor semnale apărute în presă italiană care îi contestau calitatea de medic, au fost finalizate la sfârșitul săptămânii trecute. Doar că Pinori nu e de găsit, fiind dat în urmărire generală de trei ani”, scriau ziarele, care reaminteau povestea: “Totul a început însă, în 2004, când Pinori își depusese la Direcția de Sănătate Publică Timiș o diplomă de doctor în medicină, emisă de Universitatea din Paris, în bază căreia, câteva zile mai târziu, i-a fost eliberată autorizația de liberă practică în specialitatea ortopedie. Astfel, falsul ortoped a operat 159 de pacienți, cu ajutorul laserului, utilizând o alternativă terapeutică denumită "Decompresiune discală percutantă cu laser", cunoscută în lumea medicală mondială, dar nepracticată până atunci în România”.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si