Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a transmis că am putea avea parte de nou val de îmbolnăviri, mai ales în sezonul rece, adăugând că este foarte probabil ca varianta Delta a virusului SARS Cov-2 să devină dominantă în țara noastră.

Author: Alina Raducu marți 15 iunie 2021 , 15:12

Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)
Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul Valeriu Gheorghiţă a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este necesară o mai bună parcurgere a localităţilor cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare anti-COVID-19. Acesta a mai menționat faptul că tot planul de acţiune va fi publicat pe platforma vaccinare-covid.ro.

Valeriu Gheorghiță anunță că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă 

“Sunt judeţe la acest moment care au o rată bună de parcurgere a localităţilor cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare, sunt judeţe care au ajuns la 70- 80% dintre localităţi cu echipe şi sunt alte judeţe care au circa 10- 15% .Tocmai de aceea este momentul să organizăm mult

mai bine această activitate şi tot planul de acţiune va fi publicat inclusiv pe platforma vaccinare-covid.ro şi va fi comunicată în mod oficial autorităţilor locale tocmai pentru a ştii care este acest calendar al activităţilor”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a explicat de ce este importantă realizarea acestei programări. Valeriu Gheorghiță a specificat că la sfârşitul săptămânii situaţia va fi centralizată la nivelul fiecărui judeţ și urmează ca mâine dimineață să se transmită către fiecare direcţie de sănătate publică şi Prefectură, localităţile, adăugând că avestea vor fi arondate centrelor de vaccinare fixe.

Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)
Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, marți 15 iunie. Aproape 100 de decese raportate azi de autorități

Medicul Gheorghiță: „..la sfârşitul acestei săptămâni vom avea o situaţie centralizată la nivelul fiecărui judeţ”

“Tocmai pentru a putea avea nişte acţiuni de comunicare şi de informare ţintită la nivelul comunităţii respective cu ajutorul autorităţilor locale de la nivel judeţean şi implicarea celorlalte organisme non-guvernamentale şi asociaţiilor internaţionale, de pildă Crucea Roşie şi alte organizaţii care şi-au arătat sprijinul în ceea ce priveşte partea de informare a populaţiei privind beneficiile şi importanţa vaccinării. Ca atare, la sfârşitul acestei săptămâni vom avea o situaţie centralizată la nivelul fiecărui judeţ, noi transmitem mâine dimineaţă către fiecare direcţie de sănătate publică şi Prefectură localităţile, ele vor fi arondate centrelor de vaccinare fixe şi fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile în fiecare localitate care va fi arondată acestui centru”, a transmis Gheorghiţă.

Citeste si: Câți oameni s-au infectat după evenimentele-pilot de la Cluj și București

Medicul a mai subliniat că perspectiva unui nou val de contaminări în sezonul rece este cât se poate de clară, fiind foarte important accesul la vaccinarea anti-COVID.

“Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea repet prin fiecare localitate în parte pentru că perspectiva unui noi val de îmbolnăviri în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară şi foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă şi din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care evident îşi doresc să se vaccineze”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: ”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro

Citeste si: Un virusolog din China, anunț despre originea coronavirusului. A scăpat din laboratorul din Wuhan?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si