Experimentul organizat la Cluj și București este considerat un succes și dă speranța organizării mai multor evenimente sportive și culturale cu o participare mai mare a publicului.

Autorităţile sanitare de la noi au organizat în luna mai, la București și Cluj-Napoca, patru spectacole-pilot în cadrul unui program pentru relansarea sectorului cultural-artistic. La sfârșitul săptămânii trecute, au sosit rezultatele cu privire la numărul persoanelor infectate dintre participanții la evenimentele-pilot.

Citeste si: Mega-surpriză după spectacolele-pilot din București și Cluj-Napoca. Câți români s-au infectat cu COVID-19

Spectacole-pilot pentru monitorizarea infectărilor

După luni în șir în care spectactorii nu au intrat în sălile de spectacole niciunde în țară, la mijlocul lunii mai, la Cluj-Napoca a fost pusă în scenă piesa "Faust" în sala mare a Operei Naționale.

Cum s-a derulat spectacolul? Uşile s-au deschis cu o oră înainte de a începe evenimentul, iar oamenii au avut la dispoziţie nouă intrări.

Citeste si: Incredibil: 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului au fost descoperite în România

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Pe lângă bilet, participanţii au fost nevoiţi să prezinte dovada că s-au vaccinat anti-COVID, că au avut boala şi s-au vindecat în ultimele 90 de zile sau un rezultat negativ al unui test pentru infecţia cu SARS-COV2.

S-a păstrat distanța între spectatori și s-a asigurat că ieșirea din sala de spectacol se face fără aglomerație. Spectacole similare au avut loc la București, unde sute de oameni au participat la două piese de teatru. 

După luni în șir în care spectactorii nu au intrat în sălile de spectacole niciunde în țară, la mijlocul lunii mai, la Cluj-Napoca a fost pusă în scenă piesa "Faust" în sala mare a Operei Naționale.[Sursa foto: Facebook/ Opera Nationala Cluj--Napoca]

Concluzia autorităților după spectacolele-pilot

Concluzia surprinzătoare a autorităților a fost anunțată zilele trecute: un singur participant dintre cei prezenţi la cele patru spectacole-pilot, organizate în București și Cluj-Napoca, s-a infectat cu Sars-Cov-2!

Citeste si:  Gradul de ocupare al Arenei Naţionale a fost crescut la 50 la sută la meciurile de la Euro-2020

Persoana infectată a primit rezultatul după 8 zile de la concertul organizat la Opera Națională din Cluj, ceea ce poate însemna, spun epidemiologii, că s-a infectat în altă parte.

Pe parcursul monitorizării, fiecare participant a fost rugat să evite zonele aglomerate, dar și interacțiunile, cu persoane necunoscute. Reprezentanții Ministerului Culturii recomandă că organizatorii de evenimente să aibă mai multe puncte de testare sau ca participanții să vină cu testele deja efectuate.

 

 

Citeste si:  VIDEO- Nopțile de cazare la Cluj în această vară, vândute la prețuri uriașe


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si