Medicul Streinu Cercel a explicat cum vor fi testate peste 10.000 de persoane din București

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat, joi, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Primăria Capitalei, că 10.514 persoane din București vor vi testate, ca o măsură de prevenție a răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

M.A., joi 26 martie 2020 , 16:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bucureștiul are o populație de două milioane de locuitori, iar conform calculelor făcute de medicul Streinu Cercel, e necesară testarea a 10.514 oameni în primă fază.

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva.(...) Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu.

Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus. (...) Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția”, a spus medicul Streinu Cercel.

Citeste si: Primarul din Galaţi îşi donează salariul aferent lunii martie, pentru cumpărarea de materiale sanitate de către spitale

Interesantă este și modalitate în care vor fi testați bucureștenii, explicată în detaliu de medicul Streinu Cercel.

Citeste si: Povestea impresionantă a italianului de 101 ani care s-a vindecat de coronavirus

„Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de față. Încărcătură de oameni din blocuri este mare. (...) Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Președintele blocului va chema locatarii în fața blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacție pentru test este de 15 minute, așa că în 30 minute puteți avea rezultatul prin SMS”, a adăugat medicul.

Citeste si: Stare de alertă la Focșani. Încă 20 de angajaţi ai Spitalului Militar, infectaţi cu coronavirus

Managerul Institutului „Matei Balș” a mai spus că sănătatea oamenilor este o prioritate, 13 mașini au fost alocate pentru aceste testări.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si