Potrivit informațiilor transmise de procurorii anticorupție, în perioada 21 iulie- 9 noiembrie 2020, Virgil Musta, cu intenţie, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii în beneficiul societăţii la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul „Dr.Victor Babeş” Timişoara.

Medicul Virgil Musta, trimis în judecată alături de alte cadre medicale 

Folosindu-se de influenţa pe care o avea în calitatea sa de medic şef de secţie, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente(...)

să preleveze probe biologice în vederea depistării infecţiei cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR şi să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societăţii comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).

Deşi zilnic, în intervalul orar 07:00- 10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menţionată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital”, arată anchetatorii.

Citește și: Peste 50 de migranți au fost prinși când încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-un TIR

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Medicul nu ar fi acționat singur, acesta fiind ajutat chiar de directorul medical al spitalului, de asistentul medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase şi de alt medic care ar fi aprobat foile colective de prezență pentru cele trei asistente.

Citește și: Scene ireale într-o biserică din Capitală! Un preot a fost filmat cum scoate bani cu umerașul din cutia milei

Procurorii DNA spun că prin activitatea descrisă s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si