Parohul Viorel Olaru de la Biserica Sf. Proroc Daniel din cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei, a fost surprins de camerele de supraveghere din lăcașul de cult în timp ce sustrăgea cu umerașul bancnotele din cutia milei. Mai mult, creativitatea preotului a depășit limitele, mai ales că acesta a perfecționat un sistem prin care tăia chitanțe prin care păstra 300-400 de lei în buzunar.

Citește și: Un preot din Cernăuți a fost găsit în chilie cu un adolescent gol. Acesta susține că este vorba despre o înscenare

Surse din parohia Capitalei au dezvăluit că „sumele de bani făcute în lăcașul de cult sunt mari și folosite discreționar de cei care conduc”.

„Preotul Viorel Olaru a inventat un sistem prin care să scoată banii pe ascuns”, au dezvăluit oamenii din parohie. Ustensila principală de care preotul se folosea pentru a extrage banii era un umeraș. „Dar nu un umeraș serios, ci unul subțire, din sârmă. Cum primiți când vă ridicați hainele de la curățătorie”, au mărturisit sursele jurnaliștilor de la Libertatea, prezentându-le capturile video.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Doliu în lumea creștină. Părintele Protopop Gheorghe Colțea a murit într-un mod surprinzător, la 59 de ani

Părintele Olaru lua cutiile puse în fața altarului și, în altar, le așeza între două piese de mobilier, cu orificiul prin care se introduc banii în jos. Ca să nu se împrăștie banii, lua o cutie de plastic și o punea pe jos, un loc unde să deverseze cascada monetară.

Apoi, cu vârful umerașului, preotul agăța bancnotele și le trăgea în afara cutiei.

Preotul a furat regulat timp de trei ani din cutia milei

Angajații lăcașului de curs au sesizat că, încă din anul 2017, sumele strânse din cutia milei sunt unele foarte mici. Din această cauză, oamenii au ajuns să verifice în detaliu imaginile de pe camerele de supraveghere.

Citește și: VIDEO- Sute de oameni în pelerinaj la Sfinxul din Bucegi, în căutarea unei piramide energetice

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Durere fără margini la înmormântarea actriței Özlem Akınözü: "Mi-am pierdut credința, eroul, iubirea necondiționată, inocența, speranța, copilăria, îngerul"- radioimpuls.ro

Scenele incredibile se repetă în nenumărate rânduri de-a lungul anilor. Au fost făcute mai multe plângeri la Arhiepiscopia Bucureștilor și la Patriarhie. Un audit bisericesc l-a găsit vinovat pe Viorel Olaru.

La începutul acestui an, lui i s-au imputat 27.500 de lei. A plătit 16.040 de lei, însă ceilalți bani, 11.460 de lei, urmează să îi plătească în tranșe de 200 de lei până în noiembrie 2026, potrivit unui document având antetul Protoieriei Sector IV din Capitală.

Citește și: VIDEO- Fostul preot Daniel Balaș, accident în Dubai cu un bolid de lux. „Mi-am dat seama că totul în viață e până la un punct”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si