Mercur retrograd 2023. Mercur îl reprezintă pe Hermes și este planeta care guvernează comunicarea, gândirea, învățarea și călătoria. Și când este retrograd -  când 'pare' să se deplaseze înapoi pe orbita sa- acele zone ale vieții devin un pic haotice. 

În timpul în care este retrograd, te poţi aștepta la complicații, dar şi la răsturnări de situaţie bune în unele cazuri. Perioadele cu Mercur retrograd sunt cunoscute ca un timp al haosului cosmic și asta pentru că planeta are control asupra tuturor lucrurilor de natură logistică.

Gândirea, scrierea, comunicarea, calcularea, se încadrează în jurisdicția planetară a lui Mercur. Atunci când se retrogradează, poate avea în mod evident un impact major asupra carierelor noastre.

În această perioadă este foarte posibil ca toate lucrurile să fie pe dos. Decât să depuneți eforturi sau să găsiți moduri noi de rezolvare, este o perioadă ideală de a lua o pauză bine-meritată. Nu vă stresați cu multe lucruri.

Citește și: Horoscop 1 ianuarie 2023. Berbecii vor avea un început de an plin de entuziasm

Mercur retrograd 2023.

Mercur retrograd 2023. Cum sunt zodiile influențate de aceste mari hop-uri în viața lor

[Sursa foto: PixaBay]

Mercur retrograd în 2023

În anul 2023, Mercur retrogradează de patru ori:

1 ianuarie-18 ianuarie: în Capricorn aduce un spirit critic și pătrunzător, bănuitor, cu meditație și diplomație. Mișcarea retrogradă le aduce zodiilor perseverența caracteristică a Capricornilor prin care să nu renunțe la proiectele pe care le-au început deja.

Nostalgia le poate da bătăi de cap zodiilor. Este prima mișcare retrogradă a lui Mercur din 2023 care vine în momentul experimentărilor unor schimbări și transformări importante. Poate fi vorba despre o perioadă în care comunicarea cu persoanele din jur va fi mai dezvoltată. Este momentul în care o relație poate fi redresată sau recâștigată. Nu va fi ușor de făcut acest lucru.

21 aprilie-15 mai: în Taur vine cu neîncredere în forțele și calitățile proprii motiv pentru care nu trebuie să așteptăm ca lucrurile să meargă mai bine în perioada următoare.

În această perioadă Taurii nu pot obține ceea ce își doresc și cu cât vor insista mai mult cu atât vor eșua mai mult.

23 august- 15 septembrie: în Fecioară Mercur retrograd nu va afecta foarte mult viețile zodiilor. Fecioara conduce toate activitățile zilnice ce țin de casă, organizare, muncă, sănătatea și rutina. Cu Mercur Retrograd în Fecioară zodiile pot întâmpina întârzieri, ar putea depăși termenele limită în proiectele pe care le au și ar putea avea probleme în ceea ce privește comunicarea în parteneriatele lor pe plan profesional.

Citește și: Horoscopul anului 2023

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

13 decembrie în Capricorn- 1 ianuarie 2024- în Săgetător. Retrograd în Capricorn va fi în casa întâi a personalității și caracterului, vor avea loc evenimente importante și zodiile se vor concentra pe viața lor personală. Pot apărea întârzieri în unele acțiuni întreprinse de zodii care pot aduce frustrare și nervozitate. Calmitatea și răbdarea sunt importante înainte de a începe alte noi planuri, potrivit semnificatii.ro.

Pe plan amoros, Mercur retrograd poate aduce despărțiri din cauza unor vorbe spuse la nervi.

Zodiile ar trebui să lase deoparte planificarea nunților și a evenimentelor romantice pentru momentele în care Mercur va ieși din retrograd și își va relua mersul direct.

Mercur retrograd 2023.

Mercur retrograd 2023. Cum sunt zodiile influențate de aceste mari hop-uri în viața lor

[Sursa foto: PixaBay]

Semnele zodiacale care vor fi afectate de Mercur retrograd în 2023

Taur- probleme legate de familie, casă, părinți, situații cu părinții care au rămas nerezolvate pot reapărea în această perioadă și trebuie găsită o soluție pentru reîmpăcare.

Citește și: Horoscop 30 decembrie 2022. Zodiile care fac schimbări profesionale și personale

Gemenii și Fecioarele vor avea probleme în comunicare. Gemenii nu vor reuși să se înțeleagă cu nimeni, iar Fecioarele vor întâmpina dificultăți în găsirea cuvintelor și în a se simți bine în pielea lor. 

Rac- apar probleme legate de oboseală și lipsă de energie fără explicații clare.

Vărsător- nervozitate irascibilitate și nemulțumire față de toate lucrurile care au loc în jurul lor. 

Leu- efectele vor fi minime în suferința lor. Vor fi foarte calmi, resemnați și vor sta în liniște în casele lor.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Mercur retrograd 2023.

Mercur retrograd 2023. Cum sunt zodiile influențate de aceste mari hop-uri în viața lor

[Sursa foto: PixaBay]

Semne zodiacale care nu vor fi afectate de Mercur retrograd în 2023

Berbec- vor fi calmi și răbdători. Vor avea câteva avantaje dacă vor reuși să facă lucrurile și acțiunile pe care le-au amânat de mult timp.

Scorpion- vor face lucrurile pe care ceilalți nu pot să le facă în perioada lui Mercur retrograd pentru că funcționează altfel decât ceilalți, pot beneficia de efectele negative ale lui Mercur retrograd pentru ceilalți.

Citește și: Horoscop 29 decembrie 2022: Cele mai norocoase zodii înainte de Anul Nou

Săgetător- efectele negative ale lui Mercur Retrograd vor dispărea pentru că sunt protejați de Jupiter, Marele Benefic și de forța sa puternică.

Pești- vor putea trece prin transformări pozitive pe plan familial, profesional și decizii financiare. Mercur Retrograd în semnul lor are efecte opuse comparativ cu alți nativi din zodiac.

Mercur retrograd 2023.

Mercur retrograd 2023. Cum sunt zodiile influențate de aceste mari hop-uri în viața lor

[Sursa foto: PixaBay]

În Mercur retrograd nu este bine să:

  • începem proiecte noi
  • facem promisiuni și să luăm decizii importante
  • semnăm contracte importante, acte sau documente
  • mergem seara târziu la întâlniri, aeroport sau gară
  • începem proiecte noi dacă cele vechi nu sunt terminate
  • lansăm un nou proiect sau să ținem o prezentare 
  • trecem cu vederea detaliile importante, poate fi nevoie de modificări importante pentru ca proiectul să aibă succes.

Citește și: Horoscop 28 decembrie 2022: Zodiile care au parte de mult noroc în dragoste


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si