Autoritățile au emis un nou mesaj RO-Alert în Slănic Prahova, informează Antena 3 CNN.

Și prefectul județului, Emil Drăgănescu, i-a rugat pe cetățeni să nu se mai apropie de acea zonă, să-și păstreze calmul, să colaboreze cu instituțiile statului și să aibă încredere în autorități. 

”Alertă de urgență: extremă

Pericol cauzat de producerea unei tasări de teren în localitatea Slănic, str.

23 August. Părăsiți/evitați zona. Pentru protecția dumneavoastră, respectați măsurile dispuse de autorități, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona de risc. Informați și persoanele din jurul dumneavoastră”, a transmis ISU Prahova în mesajul RO-Alert. 

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Pericol stradă surpată

Imagine cu strada surpată din Slănic.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: A murit la doar 25 de ani, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Tragedia s-a petrecut pe un șantier din Caraș-Severin

O echipă IGSU va merge în Slănic Prahova

De asemenea, Direcția pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că extinde perimetrul de siguranță, deoarece în continuare zona este extrem de periculoasă.

Tot în mesajul transmis s-a menționat faptul că Raed Arafat va trimite o nouă echipă în Slănic Prahova pentru efectuarea unei recunoașteri la fața locului.

”Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate.

În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă  din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și analiză a situației la fața locului”, a transmis DSU, conform sursei menționate mai sus.

Stradă surpată Slănic

Imagini cu strada surpată din Slănic Prahova.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Citește și: Cel mai sărac oraș din România este în Moldova. Din 15.000 de locuitori, doar 900 au locuri de muncă

Potrivit raportului preliminar, rezultatele obținute de IGR şi INCDFP în urma investigațiilor efectuate în zona Slănic Prahova, în perioada 27-29.04.2024, au concluzionat că motivul surpării străzii din Slănic a fost cauzat de: Prăbușirea unei porțiuni din strada 23 August din localitatea Slanic, judeţul Prahova este probabil efectul acțiunii apei care circulă prin subsol pe dedesubtul stratului de asfalt și spală agregatul care îl susține.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si