Mesaje în ajun de Moş Nicolae: Cele mai haioase urări, felicitări şi tradiţii

Mesaje şi tradiţii în ajun de Moş Nicolae: V-am pregătit o serie de mesaje, urări, felicitări şi tradiţii pentru seara de ajun de Moş Nicolae, atunci când atât cei mici, cât şi cei mari, îşi pregătesc ghetuţele pentru a primi cadourile de Moş Nicolae.

Andreea Stoica, vineri 04 decembrie 2020 , 12:05

Mesaje haioase şi tradiţii în ajun de Moş Nicolae
Mesaje haioase şi tradiţii în ajun de Moş Nicolae
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoarea Sfântului Nicolae că este una dintre cele mai îndrăgite sărbători ale iernii. Moș Nicolae este așteptat cu nerăbdare de către copii, care au datoria ca în seara de ajun să-și curățe și să-și pregătească ghetuțele, pentru ca Moş Nicolae să le poată umple cu daruri. Există însă și posibilitatea ca moșul să nu fie întotdeauna darnic dacă copii nu au fost cuminți în decursul anului, le poate aduce astfel o nuielușă.

Mesaje în ajun de Moş Nicolae, felicitări, urări şi imagini cu text

Bucuria lumii toata, zi de zi-n usa sa-ti bata, iar bunul Mos Nicolae sa-ti aduca tot ce iți dorești!

Cizmulițe lustruite îl așteaptă la fereastră! Haide, fugi și îi deschide, vine bucuria noastră!

Sper ca moșul va fi darnic cu tine anul acesta si iți va aduce… perechea dorita!

Mesaje haioase şi tradiţii în ajun de Moş Nicolae
Mesaje haioase şi tradiţii în ajun de Moş Nicolae

Citeste si: Greșeala pe care o fac mulți, an de an, de Moș Nicolae. Când se pun, de fapt, cadourile în ghetuțe

Abia aștept sa vina Moș Nicolae, vreau sa îmi aducă foarte multe cadouri. Sa nu ne aducă nuielușe ca am fost cuminți tot anul… te iubesc Moș Nicolae!

Iți doresc ca de Sfântul Nicolae sa ti se împlinească o parte din vise, celelalte sa ti le împlinească Moș Crăciun!

Bună! Sunt Moș Nicolae! Ți-ai pregătit ghetuţele? Vin la noapte să îți las o duzină de nuiele!”

Lustruiește-ti ghetele si după… mergi la culcare! Nu contează ca ești singura… Moș Nicolae va veni si iți va pune in ghetuțe doar zâmbete si voie buna… sa le împarți apoi in stingă si in dreapta. Si eu o sa vreau un zâmbet! Sa-mi păstrezi unul!

Mesaje în ajun de Moş Nicolae: Cele mai haioase urări, felicitări şi tradiţii
Mesaje în ajun de Moş Nicolae: Cele mai haioase urări, felicitări şi tradiţii

Citeste si: Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume. La mulți ani!

Da-mi o poza cu tine ca sa pot sa-i arat la Mos Nicoale ce sa-mi aduca!

Crede în ceea ce te poate face fericit! E doar o tradiție care a trezit sentimente de bucurie în sufletul tau încă de la primul Moș Nicolae. Gândește-te că este același care are grija să vină la tine de fiecare dată

Dragă Moş Nicolae, te rog să aduci sănătate şi fericire familiei şi prietenilor mei. Mulţumesc.

Nu știu ce cadouri iți va aduce Moș Nicolae, dar eu iți trimit o mulțime de îmbrățișări si gânduri călduroase!

Citeste si: Când vine Moş Nicolae în 2020: Pregătiţi-vă ghetuţele!

Mesaje haioase şi tradiţii în ajun de Moş Nicolae
Mesaje haioase şi tradiţii în ajun de Moş Nicolae

Sărbătoarea Sfântului Nicolae să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi mai ales… multa dragoste!

Tradiţii în ajun de Moş Nicolae

Tradiția ne spune că Sfântul Nicolae este al doilea sfânt facut de Dumnezeu, care stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui.

Totodată, știm despre Moş Nicolae că e milostiv față de săraci, ajută văduvele, orfanii și dăruiește bani tuturor oropsiților. Sfântul Nicolae este, de asemenea, protector al copiilor, fiind primul moș darnic care le face acestora cadouri odată cu venirea iernii, scrie traditii-superstitii.ro

Citeste si: Sfântul Nicolae. Ce să nu faci în această zi de sărbătoare! Aduce ghinion tot anul

Există obiceiul, la sate, ca în ziua de Sfântul Nicolae feciorii să se organizeze în cete și să-și aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou.

Mesaje haioase şi tradiţii în ajun de Moş Nicolae
Mesaje haioase şi tradiţii în ajun de Moş Nicolae

Totodată, în noaptea de Sfântul Nicolae, tradițiile românești vorbesc și despre ritualuri magice, farmece și prognosticuri meteorologice.

Astfel, se vor pune crenguțe de pomi fructiferi în apă, pentru a înflori până la Anul Nou, ocazie cu care se va afla rodul livezilor din anul ce urmează.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă: Cinci datini frumoase pentru români

Se spune în tradiția românească că iarna începe în ziua de Moş Nicolae, când, acesta, trebuie să-și scuture braba cea albă, cu alte cuvinte, trebuie neapărat să ningă. Dacă totuși se întâmplă să nu ningă de Sfântul Nicolae, atunci se zice că ar fi întinerit Sfântul Nicolae.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Coronavirus în România, 26 ianuarie 2021. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate Coronavirus în România, 26 ianuarie 2021. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate
demamici.ro
O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a... O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a lăsat-o fără viață sub ochii surorii mai mici | Demamici.ro
b1.ro
A pus camere video în casă pentru a vedea ce face noaptea soția lui somnambulă. A rămas... A pus camere video în casă pentru a vedea ce face noaptea soția lui somnambulă. A rămas în stare de șoc atunci când a văzut filmarea (VIDEO)
monitorulcj.ro
ÎCCJ a decis: Deschiderea unui cont pe o rețea de socializare folosind numele altei... ÎCCJ a decis: Deschiderea unui cont pe o rețea de socializare folosind numele altei persoane este o infracțiune
infoactual.ro
Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele... Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele în plus
infoactual.ro
Bun venit la Washington, Champ și Major! Câinii lui Joe Biden au ajuns la Casa Albă Bun venit la Washington, Champ și Major! Câinii lui Joe Biden au ajuns la Casa Albă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si