Mesajul cutremurător al familiei Șărămăt! Asistenții maternali Mariana și Vasile s-au filmat cu lacrimi în ochi: ”Sorina, sora ta nu vrea să meargă la școală fără tine! De ziua ei se aștepta s-o suni!” VIDEO EXCLUSIV

Pe 21 iulie, Sorina a plecat cu noua ei familie adoptivă în Statele Unite. În urma ei a rămas familia Șărămăt, unde fata crescuse în ultimii ani alături de Andreea.

Author: Petru Luca duminică 20 octombrie 2019 , 21:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La fix trei luni de când Sorina și-a luat zborul către America, însoțită de soții Săcărin, noii ei părinți, familia Șărămăt continuă să spere că fetița de 8 ani pe care ei au crescut-o în ultimii 7 ani se va reîntoarce în vila familiei din Baia de Aramă.

În acest sens, soții Șărămăt au deschis acțiune în instanță, la București, solicitând anularea adopției, primul termen fiind chiar luni, 21 octombrie.

”Noi o să sperăm până la capăt, n-avem altă soluție. Fără ea, parcă nu mai avem suflet, casa e goală. Și nu mai știm nimic de ea de atâta timp! Chiar nu putea să-și facă cineva timp să ne spună și nouă cum mai e, ce mai face, nu meritam măcar atât?!”, ne-a mărturisit afectată Mariana Șărămăt.

 

Citeste si: Șocant! Ce se va întâmpla cu Sorina în cazul în care asistenții maternali câștigă procesul de adopție! Un român din SUA face anunțul dureros

Mai mult, cum între timp a fost și ziua Andreei, cealaltă fată adoptată din familia Șărămăt, asistenții maternali au filmat pentru Știrile Kanal D, chiar în camera Sorinei, o înregistrare în care vorbesc direct cu Sorina și îi spun câteva lucruri venite din suflet. ”Sorina, sunt în camera ta, intru în fiecare zi în camera ta și mă gândesc la tine ce faci de-atâta timp, de-atâtea luni de zile..Tu niciodată nu ne-ai mai sunat pe noi, nu știu de ce..Noi nu știm nimic de tine! Andreea toată ziua mă întreabă de tine, a început școala și nu vrea să meargă la școală fără tine! Chiar nu vrea, ea o așteaptă pe Sorina! Pe 13 a fost ziua Andreei, a așteptat s-o suni și tu măcar un telefon să-i dai să-i urezi ”la mulți ani”, că ați crescut împreună.. A așteptat tot timpul, toată ziua a așteptat lângă telefon și degeaba. Te iubim mult, Sorina, te-așteaptă mami acasă, în camera ta, te iubesc!”, a declarat Mariana Șărămăt, cu lacrimi în ochi. 

Mesajul cutremurător al familiei Șărămăt. Istoria unui scandal mediatic fără precedent 

Ceea ce se știe până acum este că Sorina a fost dată în plasament la asistenta maternală din Baia de Aramă și în 2012 se deschide procedura de adopție. Însă, potrivit informațiilor date pe canale oficiale, deși sunt consultate 120 de familii, fetița nu-și găsește părinți. Așa că rămâne la asistenta maternală vreme de aproape 7 ani. În toată această perioadă, din partea familiei care au luat-o în asistență maternală pe Sorina apar două declarații pe proprie răspundere că nu se dorește acest lucru. Prima în 2013 și următoarea în 2017, după ce este înștiințată că s-a deschis procedura de adopție internațională din cauză că nu se găsise o familie adoptatoare în România. Potrivit legii, după deschiderea procedurii de adopție trebuie să treacă un an în care se caută o familie din România pentru a se ajunge la adopția internațională. Așadar, Sorina era introdusă deja în categoria copiilor ”greu adoptabili”, nu-și găsise o familie în România vreme de 7 ani, singura posibilitate rămasă fiind adopția internațională, la care sunt însă eligibile, după niște proceduri complicate și de durată, doar familiile în care cel puțin unul dintre soți are cetățenie română.

În primăvara lui 2018, asistenta depune o cerere de adopție a fetiței și încă una prin care solicită atestarea ca familie ”adoptatoare”, la care face revenire peste încă două luni. Potrivit documentelor, asistentei i se aduce la cunoștință că Sorina se află in ”procedură de potrivire” cu familia de români din America, așa că declară că dorește adopția numai dacă procesul eșuează. Două zile mai târziu își retrage cererea pentru obținerea atestatului de adoptator, dar se răzgândește și revine cerând anularea cererii de retragere.

Solicită apoi, printr-o cerere de intervenție în proces, Tribunalului Mehedinți anularea adopției internaționale, și are câștig de cauză. Doar că familia din America face recurs, procesul se judecă la Curtea de Apel Craiova, iar acolo pierde. Instanța decide definitiv ca Sorina să fie încredințată românilor din SUA. Se întâmpla în aprilie 2019, după doi ani în care familia adoptatoare trecuse prin toate procedurile. Asistentei maternale i se retrage atestatul de asistentă, deci nu mai are niciun drept legal asupra micuței Sorina. Mai mult, duminică dimineața, Sorina, alături de familia care a adoptat-o, a părăsit România, fără să mai vorbească cu familia Șărămăt, și a plecat la New York.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si