Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia aniversării a 18 ani de la aderarea României la NATO

Președintele Klaus Iohaannis a afirmat, marți, cu ocazia aniversării a 18 ani de la depunerea documentelor de aderare a României la NATO, că țara noastră va promova în continuare parteneriatul dintre UE și NATO.

Author: Diana Puiu marți 29 martie 2022 , 16:42

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia aniversării a 18 ani de la aderarea României la NATO

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia aniversării a 18 ani de la aderarea României la NATO

[Sursa foto: Facebook-Klaus Iohannis]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele Klaus Iohannis a tranmis un mesaj, marți, cu ocazia celor 18 ani de la depunerea documentelor de aderare a României la NATO.

Citeste si: România demarează ample exerciții militare la Marea Neagră și în zona fluvială

„În urmă cu 18 ani, la 29 martie 2004, România a depus instrumentele de ratificare a Tratatului Nord-Atlantic la Departamentul de Stat al SUA.

Astfel, ţara noastră a făcut pasul decisiv pentru a deveni membru al celei mai de succes şi puternice Alianţe politico-militare din toate timpurile. Importanţa crucială şi istorică a statutului de membru NATO este cu atât mai evidentă în actualul context de securitate deosebit generat de agresiunea militară ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Această agresiune a evidenţiat, o dată în plus, capacitatea Alianţei de a se adapta rapid şi de a acţiona prompt şi eficient, în baza coeziunii statelor membre şi a unităţii de decizie”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit Adminsitraţiei Prezidenţiale.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Ziua SRI: ,,Vă revine responsabilitatea de a asigura securitatea cibernetică şi de a apăra interesele economice''

Parteneriatul dintre România și NATO

El a mai adăugat că România a fost profund agrenată în procesul de adaptare a NATO.

Citeste si: VIDEO- Summit NATO pentru războiul din Ucraina. Anunțul lui Joe Biden pentru Vladimir Putin. UPDATE

„Totodată, reafirm cu acest prilej că ţara noastră va acţiona pentru întărirea capacităţii sale de apărare, inclusiv prin creşterea cheltuielilor bugetare destinate Apărării de la 2 la 2,5% din PIB, prin modernizarea structurii de forţe, prin adaptarea cadrului legislativ din domeniul securităţii şi apărării şi prin

alte măsuri adecvate. România va promova în continuare parteneriatul dintre NATO şi Uniunea Europeană, un cadru instituţional foarte important de optimizare a eforturilor europene şi euroatlantice în domeniul securităţii şi apărării, care trebuie să crească în relevanţă. România va rămâne un aliat puternic, furnizor de securitate la Marea Neagră şi, dincolo de aceasta, un susţinător decis al consolidării relaţiei transatlantice dedicat valorilor fundamentale ale NATO. La mulţi ani, România în NATO!”, a conchis şeful statului.

Citeste si: Președintele Iohannis va participa la summitul NATO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si