Cu ocazia Zilei Naționale a României, Ministrul de Externe ucrainean a transmis un mesaj: ,,Ucraina prețuiește mult sprijinul ferm și solidaritatea României''

Pe data de 1 decembrie 2022, cu ocazia Zile Naționale a României, Ministrul ucrainean de Externe a transmis prin două mesaje pe Twitter, mai multe urări țării noastre.

Author: Alexandra Bercea joi 01 decembrie 2022 , 14:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Felicitări MAE din România și prietenilor noștri români cu ocazia Zilei Naționale.

Ucraina prețuiește mult sprijinul ferm și solidaritatea României. Stați uniți pentru pace și securitate în regiune și în întreaga Europă. Cele mai bune urări de bunătate și prosperitate!”, arată mesajul Ministerului ucrainean de Afaceri Externe.

Mesajul transmis de adjunctul ministrului de externe

„La mulți ani de Ziua Națională România! Suntem recunoscători pentru sprijinul constant și asistența multilaterală Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse. Pace, stabilitate și prosperitate poporului-prieten român!”, arată mesajul de pe Twitter.

Mesajul transmis de secretarul de stat american Antony Blinken

Antony Blinken i-a felicitat pe români în numele Statelor Unite ale Americii de Ziua Marii Uniri afirmând că acesta este un an special, deoarece este şi cea de-a 25-a aniversare a parteneriatului strategic dintre Statele Unite şi România. 

”Relaţia noastră este puternică, deoarece se bazează pe  valori comune şi pe un angajament reciproc  pentru pace şi prosperitate pentru cetăţenii noştri şi pentru oamenii din întreaga lume. 

Vizita mea la Bucureşti la începutul acestei săptămâni ilustrează forţa cooperării noastre strânse şi continue în multe chestiuni, inclusiv securitate, în timp ce suntem uniţi cu aliaţii şi partenerii noştri ca răspuns la războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Secretarul de stat american, Antony Blinken.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citește și: De 1 Decembrie 2022, Președintele Klaus Iohannis a decorat personalități din domeniile medical și educație

„Urez poporului român o zi naţională foarte fericită şi aştept cu nerăbdare parteneriatul nostru să devină şi mai puternic în anul care urmează”, a mai afirmat Blinken în mesajul postat pe site-ul Departamentului de stat.

Miercuri, Antony Blinken a plecat  din România, după o vizită de două zile. Acesta a participat la reuniunea miniştrilor de externe din NATO şi s-a întâlnit cu oficiali de la Bucureşti. El a mulțumit printr-un mesaj pe Twitter gazdelor „fantastice” şi exprimându-şi mulțumirea faţă de rezultatele bune în urma discuțiilor susținute.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si