Atenționare meteo în București și alte nouă județe. Va fi cod galben

Duminică, 5 iulie, București și alte nouă județe din sud-estul țării se vor afla sub o avertizare cod galben de disconfort termic.

Author: I.C. duminică 05 iulie 2020 , 11:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unei atenționări meteo emise de Administrația Națională de Meteorologii, între ore 12:00-19:00, București și alte nouă județe se vor afla sub Cod galben de disconfort termic.

Astfel, duminică, 5 iulie, între orele 12:00- 19:00, disconfortul termic va fi accentuat în Dobrogea, local în Muntenia şi sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va

atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi şi se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33-35 de grade Celsius.

Citeste si: Ploile și vântul au făcut prăpăd în țară. Mii de pompieri au intervenit în 16 județe

Judeţele atenţionate de meteorologi sunt: Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea şi Vrancea precum şi municipiul Bucureşti.

Viiturile au făcut prăpăd în țară

Fenomenele extreme au rupt România în două, ca între rai și iad! În sudul țării e caniculă, în vreme ce vestul e răvășit de potopul de ape care cad cu nemiluita și provoacă numai necazuri.

Zeci de localități au fost înecate de viiturile violente care au secerat totul în cale. Puhoaiele au rupt poduri, au intrat în case și au făcut praf zeci de solarii.

Imaginile dezastrului surprinse de o cameră de supraveghere arată momentul în care viitura lovește comuna Romuli din Bistrița. Un pârâu umflat de la ploaia torențială pur și simplu sparge digul și gardul, iar apa învolburată se revarsă pe drum.

Oamenii au ieșit din case speriați ca de cutremur, dar, din fericire, a venit rapid un excavator care a făcut loc apei pe câmp, astfel că gospodăriile au scăpat la limită.

Citeste si: VIDEO| Chin fără sfârșit la porțile Greciei

Cu forța unui uragan parcă, potopul de apă, revărsat și peste localitatea Săliștea de Sus din Maramureș, a lovit cu putere tot ce a prins în cale.

În imaginile filmate de localnicii speriați și disperați se vede cum viitura mușcă din case.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si