Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Romania, lovita de fenomene extreme

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani.

Author: M. P. luni 13 august 2018 , 14:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prognoza meteo pentru perioada 13-26 august in BANAT

Vremea va fi calduroasa in orele amiezilor pana pe 19 august, iar in intervalele 13 -14 august si 17-18 august, media regionala a temperaturii maxime va depas i 32 de grade. Pe parcursul celei de a doua saptamani, maximele termice se vor situa, in medie, in jurul a 29 …30 de grade. Valorile termice nocturne vor avea usoare variatii, astfel incat media lor se va incadra, in prima saptamana, intre 17 si 19 grade, iar in cea de-a doua, intre 14 si 17 grade.

Probabilitatea pentru ploi in general slabe, dar insotite si de descarcari electrice va fi local mai ridicata in intervalele 15-17 august si 19-22 august.

Prognoza meteo pentru perioada 13-26 august in CRISANA

Vremea va fi calduroasa in orele amiezilor pana pe 19 august, iar in intervalul 13-14 august media regionala a temperaturii maxime va depasi 32 de grade. Pe parcursul celei de a doua saptamani, maximele termice vor fi, in medie, de 28… 29 de grade. Valorile termice nocturne vor avea u soare variatii, astfel incat media lor se va incadra, in prima saptamana, intre 16 si 18 grade, iar in cea de-a doua, intre 13 si 16 grade.

Probabilitatea pentru ploi in general slabe, insotite si de descarcari electrice va fi local mai ridicata in intervalele 15-17 august si 18-22 august.

Prognoza meteo pentru perioada 13-26 august in TRANSILVANIA

Pe tot parcursul intervalului de prognoza vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Astfel, media maximelor va fi de 28…30 de grade, usor mai scazuta doar in intervalul 21 – 24 august, cand se va inregistra

o medie regionala de 26 …27 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii, dar se vor situa, in general, intre 13 si 15 grade in prima saptanana si intre 11 si 14 grade, in cea de-a doua.

Ploile se vor semnala la nivel local in intervalul 15 – 19 august, dar ulterior probabilitatea pentru precipitatii va fi in general scazuta.

Prognoza meteo pentru perioada 13-26 august in MARAMURES

Vremea va fi calduroasa in intervalul 13-14 august, cand temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul a 32 de grade. intre 16 si 19 august, aceasta medie va fi de 29…30 de grade, iar apoi ea va remarca o usoara scadere astfel incat maximele diurne vor oscila in jurul a 27 de grade. Temperaturile minime vor fi de 15…16 grade pana pe 20 august, iar ulterior acestea vor fi usor mai scazute, in medie situandu-se in jurul a 13 grade.

Probabilitatea de aparit ie a ploilor insotite de descarc ari electrice va fi mai ridicata in intervalul 15-19 august si, din nou, in unele zile ale celei de-a doua saptamani.


Prognoza meteo pentru perioada 13-26 august in MOLDOVA

Vremea va fi ca lduroasa in prima saptamana cu precadere in intervalele 13 – 15 august si 17-19 august, cand se vor situa inregistra medii ale temperaturilor maxime in jurul a 32 de grade. Ulterior, regimul termic diurn va marca o usoara scadere si va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor naxime de 26…28 de grade. Minimele nocturne se vor situa intre 16…18 grade pana in 19 august, pentru ca ulterior sa scada treptat spre 14…15 grade, pana la finalul celei de a doua saptamani.

Instabilitatea atmosferica va fi in general redus a, dar pe arii restranse pe 15-16 august si in unele zile ale intervalului 19-26 august vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice.

Prognoza meteo pentru perioada 13-26 august in DOBROGEA

Vremea va fi calduroasa in intervalul 13 – 18 august, cand temperaturile maxime se vor situa in jurul unei medii regionale de 31 de grade, apoi regim termic diurn va marca o usoara scadere si va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime de 28…29 de grade. Minimele nocturne vor creste usor si treptat, de la 18…19 grade la inceputul intervalului spre o medie de 21 de grade in 18 august, pentru ca ulterior sa scada din nou spre 18 grade, la finalul celei de a doua saptamani.

Instabilitatea atmosferica va fi redusa, exceptand intervalul 19-21 august, cand va creste probabilitatea pentru ploi de scurta durata si cand vor fi posibile si descarcarile electrice.

Prognoza meteo pentru perioada 13-26 august in MUNTENIA

Vremea va fi calduroasa in orele amiezelor, pe aproape tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu precadere in intervalul 13-18 august, cand media temperaturilor diurne va fi de 32…33 de grade. Apoi aceasta va marca o scadere usoara si treptata spre 30…31 de grade, valori ce se vor mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Minimele termice se vor situa in jurul unei medii de 16 grade in primele trei zile de prognoza, apoi vor fi in crestere, astfel ca in zilele de 17, 18 si 19 august se vor atinge medii de 18 grade. incepand cu 20 august s i pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, mediile nocturne vor marca o scadere usoara si treptata, spre valorarea de 15 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicat a intre 18 si 20 august, dar ploi slabe, pe arii restranse, vor fi posibile si in zilele de 17, 21 si 22 august.

Prognoza meteo pentru perioada 13-26 august in OLTENIA

Vremea va fi calduroasa in prima s aptaman a de prognoza, cand media temperaturilor diurne va fi 32, chiar 33 de grade in data de 18 august. in intervalul 20 – 26 august se va resimti o usoara scadere a regimului termic diurn, iar maximele se vor situa in jurul a 30 de grade. Minimele termice vor cres te de la o medie de 16 grade in primele zile, pana la 18 grade la sfarsitul primei saptamani, apoi acestea vor scadea usor si treptat pana in jurul valorii de 16 gradein ultimele zile de prognoza.

Gradul de instabilitate va fi mai mare in 19 s i 20 august, imsa probabilitatea pentru ploi va fi ridicata si intre 15 si 18 august si intre 21 si 25 august slabe, insa acestea vor fi in general slabe si pe arii mai restranse.

Prognoza meteo pentru perioada 13-26 august LA MUNTE

intre 13 si 18 august, temperatura aerului, atat cea diurna cat si cea nocturna, nu va avea variatii semnificative de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 20…21 de grade, iar a celor minime va fi de 11..12 grade. incepand cu ziua de 19 august si pana la sfarsitul perioadei de prognoza mediile termice vor marca o scadere usoara, cele diurne se vor mentine in jurul valorii de 18 grade, iar cele nocturne in jur de 10 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 15…19 august, apoi acestea se vor semnala doar pe spatii restranse.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra... Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra imunității noua versiune a virusului COVID numită Delta
spotmedia.ro
Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu... Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu probleme la DNA sau contracte din epoca Firea
spotmedia.ro
Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si