Metodă controversată de tratament pentru coronavirus, folosită de specialiștii din SUA

Medicii de la un spital din New York au descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate duce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor cu Covid-19 aflați în stare foarte gravă.

Author: Catalina Popa marți 18 august 2020 , 19:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce s-a întâmplat după 48 de ore în care pacienții au fost ținuți la 34,5 grade Celsius

Citeste si: Dosar penal după infectarea a 86 de pacienți și cadre medicale

După 48 de ore în care au fost ținuți la 34,5 grade Celsius, patru pacienți au fost scoși de pe aparate și au avut un nivel de oxigen ridicat în sânge, potrivit Mediafax.

Medicilor din România nu le este străin acest tratament. Ba chiar se aplică și la noi pentru chirurgia cardiovasculară când scad temperatura corpului pentru a proteja creierul în timpul intervenţiilor pe cord deschis.

În țara noastră, metoda ar putea fi folosită pe viitor, după mai multe studii clinice.

Citeste si: Coronavirus România 18 august: Numărul de cazuri, în scădere. Câte teste s-au efectuat?

„Scăderea ratei metabolice înseamnă o scădere a emisiilor de dioxid de carbon şi o scădere a producţiei de acizi. În cazul pacienţilor cu coronavirus care au şi hipertermie, deci o temperatură ridicată, această rată metabolică se accelerează. Este o inducere, aşa numita stare de hibernare pe care anumite animale o au, tocmai pentru reducerea acestei rate metabolice. Există riscuri ale acestei răciri a organismului, în primul rând există riscul de a dezvolta anumite aritmii cardiace, pentru că tot orgnismul este supus la o temperatură scăzută, există riscul de a dezvolta anumite dezechilibre electrolitice. Metoda răcirii pacienţilor cu coronavirus nu va reprezenta niciodată o metodă de tratament, este mai degrabă o metodă salvatoare, care, dacă va fi implementată la scară largă va fi doar pentru pacienţii care sunt în stare gravă, cu prognostic rezervat”, a declarat Radu Țincu, medic specialist ATI Toxicologie Floreasca.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si