Metrorex, anunț de ultim moment despre programul la metrou în ziua grevei STB

Metrorex anunță, joi dimineața, că, în condițiile grevei STB din București, va introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil.

Author: Sorin Negru Thursday 20 January 2022 , 08:56

"Metrorex introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil", se spune în comunicatul Metrorex în ziua grevei STB.

[Sursa foto: Romania TV]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anunțul Metrorex în contextul grevei STB. Având în vedere mișcarea de protest a angajaților Societății de Transport București, din această dimineață, Metrorex transmite că a luat toate măsurile necesare pentru preluarea unui număr crescut de călători.

Citeste si: Grevă STB 20 ianuarie 2022. Mai multe vehicule sunt blocate în depouri şi autobaze. Anunțul șefului RATB

"Metrorex introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil", se spune în comunicatul Metrorex în ziua grevei STB.

Ce a mai transmis Metrorex, ca reacție la greva STB

Metrorex mai spune că, în vederea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, se va acționa în conformitate cu planul întocmit în acest sens, spre exemplu:
– pentru evitarea situațiilor de supraaglomerare, monitorizarea traficului se face pe trei paliere:
• la nivelul trenurilor, prin mecanici;
• la nivelul stațiilor, prin impiegații de mișcare;
la nivel centralizat, prin operatorii de circulație
• sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze pe cât posibil alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp.

Citeste si: Grevă STB 20 ianuarie 2022. Angajații protestează. Traficul din București, paralizat. Primarul Nicușor Dan intervine

Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grigorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2).

Situațiile de supraîncărcare sunt raportate de urgență la Dispecerul Central Metrorex care avizează operativ paza și Poliția Metrou, în vederea ordonării/limitării accesului în stațiile cu probleme.

Citeste si: Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că vor fi introduse trei noi linii STB în zona centrală a Capitalei

În cazul în care se produce supraaglomerare în stații personalul Metrorex împreună cu Poliția Metrou și agenții de pază vor degaja intrările prin limitarea accesului călătorilor la peron, până la defluirea traficului.

Programul de circulație a trenurilor de metrou

Programul de circulatie a trenurilor de metrou se desfasoara intre orele 5:00-23:00, cu mentiunea ca ultimele trenuri de metrou pleaca la ora 23:00 din statiile de capat ale Liniilor de metrou, iar la statiile Piata Unirii 1 si Piata Unirii 2 se asteaptă transferul calatorilor intre Liniile de metrou M1, M3 si M2.

Pentru preluarea fluxurilor mari de calatori, pe fiecare magistrala in parte se vor asigura  trenuri suplimentare, fata de graficul de circulatie, in intervalul  7:00-20:00.

Incepand cu  01.01.2022  intervalele de circulatie ale trenurilor de metrou sunt cele de aici.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Surprinzător cine a apărut la mormântul Denisei Manelista! Toată lumea a crezut că este... Surprinzător cine a apărut la mormântul Denisei Manelista! Toată lumea a crezut că este un miracol: „Băi, Denisa a murit sau nu?”
kfetele.ro
Ce note a obținut Eliza Iliescu la Bacalaureat 2022: „Știm amândouă că nu va fi simplu” Ce note a obținut Eliza Iliescu la Bacalaureat 2022: „Știm amândouă că nu va fi simplu”
spotmedia.ro
Nasul electronic a dat verdictul: Care este legătura între cum miroși și prietenii pe... Nasul electronic a dat verdictul: Care este legătura între cum miroși și prietenii pe care îi ai
spotmedia.ro
A fost descoperită cea mai mare bacterie din lume. E un Everest printre suratele sale A fost descoperită cea mai mare bacterie din lume. E un Everest printre suratele sale
b1.ro
Instalațiile rusești de pe Insula Șerpilor, luate la țintă de ucraineni: Ar fi fost... Instalațiile rusești de pe Insula Șerpilor, luate la țintă de ucraineni: Ar fi fost folosite inclusiv temutele lansatoare de rachetă HIMARS
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Putin, prins cu minciuna! S-a făcut de râs definitiv Putin, prins cu minciuna! S-a făcut de râs definitiv
doctorulzilei.net
A înlocuit diplomele și a fost director de spital timp de patru ani. Este vorba de un... A înlocuit diplomele și a fost director de spital timp de patru ani. Este vorba de un spital mare din România! Cum a fost totul posibil?
romaniatv.ro
Momente grele pentru Tudor Chirilă şi fanii lui! Artistul se confruntă cu probleme de... Momente grele pentru Tudor Chirilă şi fanii lui! Artistul se confruntă cu probleme de sănătate, şi-a anulat toate spectacolele
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si