Mihai Tudose: Toate salariile bugetarilor vor creste. Majorarea este sustenabila, nu vom mai lua un leu de la FMI
Economie

Mihai Tudose: Toate salariile bugetarilor vor creste. Majorarea este sustenabila, nu vom mai lua un leu de la FMI

A.C.
10 oct 2017

Premierul a sustinut, luni seara, ca toate salariile bugetarilor vor creste de la 1 ianuarie, precizand ca cateva "reglaje fine", în special în sistemul de sanatate. El a mai spus ca Guvernul nu va mai lua niciun leu de la FMI.

"Da, va fi aplicata legea salarizarii, nu vor scadea. Poate am gresit si noi pierzandu-ne în explicatii. Cand omul vrea un mesaj foarte clar. Da, în mediul privat, salariile nu vor scadea, pot sa creasca chiar. În ceea ce priveste angajatii la stat, bugetarii, toate salariile vor creste. Vom merge pe cateva reglaje fine, în special în sistemul de sanatate, acolo unde sunt niste sporuri. Acolo au fost si niste exagerari, au recunoscut-o si sindicalistii, unde se ajungeau la salarii de patru ori mai mari. Lucrurile nu pot continua asa. Ele vor intra în normalitate", a declarat Tudose.

El a sustinut ca aceasta crestere a salariilor este sustenabila.

Premierul a mai spus ca nu va mai lua "niciun leu" de la FMI.

"Chiar in drum spre dumneavoasta, m-a sunat ministrul de Finante sau cea mai ramas din el, a muncit foarte mult. În niciun caz nu pregatim un împrumut cu FMI, la ce prognoze au facut, la cum ne-au tratat, nu voi lua un leu de la ei. Iata ca au gresit si ultima prognoza. Au iesit senini si au spus ca noi am gresit un pic, au stricat viata unei tari, a oamenilor. Eu i-am chemat sa le spun ca s-ar putea sa nu mai vorbim deloc de ei daca mai gresesc si a treia prognoza. Si au devenit un pic mai prudenti. E ca un medic care greseste verdictul, amputeaza si apoi spun ca au gresit. Eu am avut o discutie cu ei si le-am spus ca daca mai gresesc o data, voi reactiona violent", a mai spus premierul.

Citeste si: Vesti proaste pentru cei care vor sa isi vanda masinile! O noua taxa incepand cu 1 ianuarie

Citeste si: La noi cresc preturile, in Uniunea Europeana scad! Cum explica politicienii acest lucru

Legat de Legea pensiilor, premierul a spus ca aceasta este finalizata si ca la acest moment ministrul Muncii lucreaza la o estimare legata de timpul în care pot fi procesate cele cinci milioane de dosare.

"Este o lege buna care va duce la estimarea punctului de pensie, care va corecta niste inechitati. Va mai dura o vreme. Trebuie sa începem si calcul cu cei iesiti din pensie mai demult. Se lucreaza la aceste lucruri. Impactul bugetar este unul destul de mare, dar ni-l permitem, pentru ca vorbim de viata oamenilor, iar asta nu are costuri", a adaugat Mihai Tudose.

Sursa: News.ro

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook