Mii de mici bestii albastre ciudate au apărut pe o plajă peste noapte, lăsându-i nedumeriți pe localnici, potrivit Daily Star.

Citește și: Tinerii au dat startul distracției cu ocazia minivacanței de 1 mai. Aceștia au venit cu boxe și microfon în Gara de Nord

Mai multe locuri de pe litoralul californian, pe coasta de vest a SUA, au fost presărate cu mici creaturi translucide cunoscute sub numele de Velella velella.

Citește și: Singurul animal din lume care are 32 de creiere. Oamenilor le este frică de el

Scenele neverosimile au avut loc de la Dana Point până la Point Reyes National Seashore și oamenii au fost șocați de descoperirea fiarelor mici și albastre, o priveliște rară pe țărm.

Specia Velella velella.

Ce sunt "bestiile albastre"

Viețuitoarele din specia velella velella nu sunt asemănătoare cu meduzele, ele trăiesc în mod normal departe de coastă și se bazează în întregime pe vânt pentru a se deplasa.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citește și: Marea Neagră a devenit roșie! Imaginile zilei din stațiunea Olimp

Ca formă și dimensiune sunt asemănătoare unui disc, și fac parte dintr-un tip de hidrozoare coloniale- specie de animal prădător foarte mic. Unii dintre ei, hidrozoarele sedentare, nici măcar nu se pot mișca.

mici creaturi translucide cunoscute sub numele de Velella velella

Mici creaturi translucide cunoscute sub numele de Velella velella.

Dependența lor totală de vânt și de curenții oceanici înseamnă că pot merge doar acolo unde vor elementele naturii.

Când se află pe țărm, se vor dezintegra și vor muri – pierzându-și culoarea și devenind încet-încet gri – așa că furtunile mari pot fi catastrofale pentru micile creaturi.

Marea neagră s-a făcut roșie, la Olimp

Marea Neagră este de obicei de culoare albastră sau verde, dar poate apărea și în nuanțe de roșu în anumite circumstanțe. Imaginile au fost surprinse zilele trecute, la Olimp.

Înroșirea apei este foarte rar și poate fi cauzat de o serie de factori, inclusiv înflorirea algelor, creșterea temperaturii apei și poluarea.

Mai mult, înflorirea algelor este una dintre cauzele cele mai comune ale înroșirii apei de mare și poate fi cauzată de creșterea nivelului de nutrienți din apă sau de schimbările în condițiile meteo. Înflorirea algelor poate fi dăunătoare pentru mediul marin și pentru speciile care trăiesc în apă, deoarece poate duce la epuizarea oxigenului și la moartea peștilor și altor creaturi marine. 

Detalii AICI: Marea Neagră a devenit roșie! Imaginile zilei din stațiunea Olimp


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si