Lipitorile trăiesc în apă, deoarece locuiesc numai în locurile umede. Ele nu pot sta multă vreme în locuri uscate. Ele pot trăi chiar până la 20 de ani și au 32 de creiere.

Citește și: Creatură misterioasă cu 24 de ochi descoperită într-un iaz noroios

Lipitoarea este un vierme inelat ce se înrudeste cu râma, iar corpul său este alungit, fusiform şi prezintă în interior nervii, vasele de sânge şi canalul digestiv.

La ambele capete ale corpului se află ventuze bine dezvoltate, cu care se poate ataşa de corpul victimei şi cu care se poate deplasa prin alungirea corpului la maxim, se atașează cu ventuza cranială, apoi îţi eliberează ventuza caudală şi îşi trage capul în faţă.

Citește și: Un urs a spart o mașină și a băut 69 de doze de bere și suc

Acestea au și 10 stomacuri, nouă perechi de testicule și câteva sute de dinți care lasă un semn distinctiv de mușcătură. Lipitorile sunt folosite și în scop medicinal prin hirudoterapie.
În saliva lipitorilor se află peste 300 de substanțe active, iar unele dintre acestea dețin importante proprietăți terapeutice.

Creatură misterioasă cu 24 de ochi descoperită într-un iaz noroios

Oamenii de știință din Hong Kong au făcut o descoperire uimitoare, într-un iaz noroios.

Aceștia au găsit un nou tip de meduză care are 24 de ochi. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Noua specie de meduză a fost descoperită de oamenii de știință de la Universitatea Baptistă din Hong Kong din Rezervația Mai Po, conform Mirror.co.uk. Echipa de cercetare a colaborat cu WWF-Hong Kong,  Ocean Park Hong Kong  și Universitatea din Manchester.

Citește și:  Șocul unui bărbat care s-a trezit cu un păianjen uriaș ascuns în pantaloni

Această meduză are un corp care măsoară mai puțin de trei centimetri și are tentacule, iar cei 24 de ochi sunt împărțiți în grupuri de șase.

„Am numit noua specie Tripedalia maipoensis pentru a reflecta localitatea – unde a fost găsită pentru prima dată noua specie”.

Șocul unui bărbat care s-a trezit cu un păianjen uriaș ascuns în pantaloni

Un bărbat a povestit pe TikTok șocul pe care l-a trăit atunci când a găsit un păianjen uriaș ascuns în pantaloni. Bărbatul a povestit cum a simțit ceva mișcându-se în timpul nopții, iar când a verificat și-a dat seama că este vorba despre un păianjen uriaș. Internautul a surprins momentul și l-a pus pe TIKTOK.

Citește și:   Insectele ciudate au invadat capitala si imprejurimile! Cum sa scapi de disconfortul produs de acestea

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 25 octombrie 2024: Berbecii sunt hotărâți să își facă ordine în viață. Scorpionii se confruntă cu probleme de sănătate - radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Bărbatul se afla pe toaletă în timp ce împărtășea pățania cu cei peste 240.000 de urmăritori.
„M-am trezit în această dimineață cu ceva care se mișca în pantaloni. Mi s-a părut că am simțit ceva mișcându-se”, spune el.

Citește și:   Peștele-vampir a fost descoperit pe o plajă din Olanda. Cu ce se hrănește acesta

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si