Vești proaste. Mii de români vor rămâne fără job. Este vorba despre angajații companiilor de stat, cât și de cei din companiile private. Cei mai vizați sunt angajații Complexului Energetic Oltenia şi cei de la Tarom.

Citeste si: Curs valutar BNR azi, 27 aprilie 2022: Cum evoluează euro?

Economia țării este în cădere. Locuitorii acestei țări se așteaptă la ce este mai rău.

Se anunță un val de concedieri ce va falimenta mii de români. Concedierile se vor face atât în companiile de stat, cât și în cele private.

Mii de români își pierd locul de muncă

Motivul concedierilor în masă este lipsa de materii prime, anunță Ministrul Economiei. Criza de materii prime ar putea trimite în șomaj mii de români sau i-ar putea lăsa fără loc de muncă pe angajații companiilor din domeniul privat.

Sorin Grindeanu- Ministrul Transporturilor a declarat că va discuta cu Comisia Europeană planul de restructurare. Potrivit acestuia, 300 de angajați TAROM ar trebui să elibereze postul până la finalul acestui an.

Citeste si: Preţurile produselor de bază vor rămâne ridicate până la finele lui 2024. Anunțul a fost făcut de Banca Mondială

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Totodată este vizat și Complexul Energetic Oltenia, care este cel mai mare producător de energie pe cărbune din România. Există deja un plan de restructurare aprobat în ceea ce îi privește pe angajații firmei.

Planul de restructurare prevede reducerea personalului, de la aproape 11.000 de salariați, numărul prezent, la 4.6000 până la finalul anului 2026. Potrivit planului de restructurare, două mii de angajați ar putea rămâne fără loc de muncă până la finalul acestui an.

Citeste si: Florin Cîțu s-a răzgândit: "O criză economică poate fi evitată"

Romsilva este o companie care a dat afară deja 400 de angajați. Ministrul Economiei anunță o criză majoră de materii prime, iar în domeniul construcțiilor sunt deja probleme, deoarece nu se mai găsesc materialele necesare.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cristian Pârvan, preşe­dintele Patronatului Investi­torilor Autohtoni, spune că cea mai mare problemă este legată de prețul materiilor prime și a materialelor. Este de părere că războiul din Ucraina a contribuit la creșterea masivă a prețurilor.

„Industria se confruntă cu multiple ameninţări: prima este preţul materiilor prime şi materialelor, energie electrică şi gaz. Industria foloseşte destul de mult aceste resurse energetice. La războiul cu Ucraina s-au adăugat creşteri masive de costuri la metale. De la 1.000 de euro la 2.000 de euro pe tonă", a spus el.

Citeste si: Recensământ 2022. Mai sunt 3 săptămâni în care te poți autorecenza. Până când trebuie completat formularul pentru a primi o zi liberă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si