Miliardarul Bill Gates a investit în afaceri din România! Fondatorul Microsoft a băgat 27 de milioane de dolari în acţiuni la Fondul Proprietatea!

Presa economică a dezvăluit că miliardarul Bill Gates a investit în afaceri din România.

Matei Vaihan, luni 17 decembrie 2018 , 20:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nu mai e un secret că miliardarul Bill Gates a investit în afaceri din România. “Bill Gates, 63 de ani, fondatorul Microsoft, este acţionar la Fondul Proprietatea prin intermediul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, cea mai mare organizaţie filantropică la nivel mondial, cu active în gestionare de circa 51 de miliarde de dolari. El deţine 2,4 milioane de certificate de depozit globale (GDR-uri) la Fondul Proprietatea pe bursa de la Londra, echivalentul a circa 120 milioane de acţiuni, potrivit celui mai recent raport financiar anual al fundaţiei filantropice.”

, a dezvăluit Ziarul financiar.

Miliardarul Bill Gates a investit în afaceri din România: "E ste singura investiţie a lui Bill Gates în acţiuni româneşti"

“Investiţia la Fondul Proprietatea se ridică la circa 27 milioane de dolari (110 mil. lei la cursul de la finele anului 2017), potrivit datelor din raportul publicat la finele săptămânii trecute. Spre comparaţie, la finele anului 2017 Bill Gates avea circa 2,7 milioane de GDR-uri la Fondul Proprietatea. Aceasta este singura investiţie a lui Bill Gates în acţiuni româneşti. Prin investiţia la Fondul Proprietatea, fondul Microsoft ia expunere pe companii de importanţă strategică pentru economia românească, precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Petrom în contextul în care fondul este acţionar la acestea. Fondul este acţionar şi la BRD, Poşta Română, Salrom”, s-a mai scris despre investiţia lui Gates.

Miliardarul Bill Gates a investit în afaceri din România.   Are o avere de 96,3 miliarde dolari

Prin acţiuni cumpărate la Fondul Proprietatea, miliardarul Bill Gates a investit în afaceri din România. “Mai mult, Fondul Proprietatea ar urma să primească dividende suplimentare de circa 110 milioane de lei de la Hidroelectrica în condiţiile în care „foamea“ de bani a guvernului împinge cea mai profitabilă companie de stat din România la donaţii spre bugetul statului”, s-a mai dezvăluit despre Fondul Proprietatea.

În prezent, Bill Gates este al doilea cel mai bogat om din lume, averea sa fiind evaluată de Forbes la 96,3 miliarde dolari.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a... Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a furat inima gimnastului
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si