VIDEO- 8 destine frânte în epavele aeronavelor

Pilotul aeronavei MIG 21 a fost găsit decedat, este anunțul dat de Forțele Aeriene Române.

„Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR a decedat. Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbușit miercuri, 2 martie, în județul Constanța, și-a pierdut viața.

Pilotul 31 de ani, era căsătorit și nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinește funcția de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

Dosar penal in rem în cazul celor două catastrofe aviatice în care au murit 8 militari

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor privind securitatea în muncă în cazul celor două catastrofe aviatice de miercuri seara, în urma cărora opt militari şi-au pierdut viaţa.

O comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care sa produs accidentul.

Conducerea Ministerului Apărării își exprimă regretul pentru tragicul accident și este alături de familie îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie”.

Catastrofa aviatică care a avut loc miercuri, 2 martie, șapte militari și pilotul MIG 21 au decedat. Pe lângă cei cinci membri din echipaj de comunicare inițială, la bordul aeronavei au urcat și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Aeriene Române.

Cine sunt cei care au murit în accidentul aviatic

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorie și avea trei copii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorie și avea doi copii.

Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin, operator căutare-salvare, 29 de ani, angajat din 2012, căsătorie, doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 43 de ani, angajat din 2002, căsătorie, un copil.

Maistru militar cls. I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorie, un copil.

Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005, tatăl a doi copii.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

militari elicopter accident aviatic

Militarii care s-au stins din viață după prănușirea elicopterului.

[Sursa foto: Facebook-Forțele Aeriene Române]

Citeste si: Tragedie aviatica la Constanța. Purtătorul de cuvânt al MApN: ”O seară neagră pentru Armata Română”

Elicopterul militar în care au urcat cei șapte a decolat de urgență pentru o misiune de căutare-salvare a pilotului ce se află în aeronava MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura cu turnul în jurul orei 20:44 și sa prăbușit în apropierea localității Gura Dobrogei din județul Constanța, la 11 kilometri de aerodromul de unde decolase.

Operațiunile sunt continuate

Operațiunile de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR, care a decolat înaintea elicopterului, sunt continuate. Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major al Apărării au anunțat profund regrete pentru evenimentul dureros și este alături de familiile militarilor care au decedat în accidentul aviatic.

Citeste si: Un militar francez din forțele militare NATO sa împușcat în timpul exercițiilor care au loc la Iași.

VIDEO: Imagini și declarații de la locul tragediei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si