Ajutorul financiar de 700 de lei se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei, precizează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, într-un comunicat postat miercuri pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Tichetele de masă se majorează la 30 de lei! Angajații români primesc un "bonus" substanțial din iulie

Potrivit Ministerului Muncii, pentru acordarea acestui ajutor de 700 de lei sunt luate în calcul următoarele categorii de venituri: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

Ajutorul de 700 de lei se acordă din oficiu

Reprezentanţii Ministerului Muncii precizează că ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis cere creșterea pensiilor. "Atunci când avem inflație și prețuri în creștere, trebuie să crească și pensiile"

Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

Precizări importante de la Ministerul Muncii

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie.

Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. De asemenea, ajutorul financiar nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite, mai transmite Ministerul Muncii.

Cine primește ajutorul de 700 de lei

Sunt avute în vedere următoarele categorii de venituri:

Pensiile din sistemul public de pensii și din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022;

Venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

Venituri din indemnizația socială pentru pensionari;

Venituri din salarii și asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022;


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si