Ministerul Sănătăţii anunță că vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă la fete până la 18 ani

Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri, că vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă pentru fete cu vârste cuprinse până la 18 ani, după ce ministrul Ioana Mihăilă a semnat un ordin în acest caz.

Author: Alina Raducu vineri 03 septembrie 2021 , 16:33

Ministerul Sănătăţii anunță că vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă la fete până la 18 ani
Ministerul Sănătăţii anunță că vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă la fete până la 18 ani[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ioana Mihăilă a mai menționat că România este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare incidenţă şi mortalitate cauzată de cancerul de col uterin.

Vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă la fete până la 18 ani

Conform unui ordin de ministru aprobat, vineri, astăzi, a fost extinsă grupa de vârstă pentru vaccinarea gratuită anti-HPV, astfel încât să fie incluse fetele cu vârsta între 14- 18 ani.

Până în prezent, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani.

”România este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare incidenţă şi mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, provocat în proporţie de 99% de infecţia cu HPV. Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin, de aceea am extins categoria de vârstă astfel încât mai multe persoane care ar putea avea cele mai mari riscuri de infectare cu HPV să beneficieze de vaccin gratuit.

În plus, pentru fetele de peste 14 ani este o ocazie să recupereze schema de vaccinare la care nu au avut acces la momentul potrivit”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Citeste si: Coronavirus în România, numărul cazurilor crește de la o oră la alta. Ce se întâmplă, azi 3 septembrie 2021, în secțiile ATI

Ministerul Sănătăţii anunță că vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă la fete până la 18 ani
Ministerul Sănătăţii anunță că vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă la fete până la 18 ani[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Ascult muzica noastră și plâng” Cristina Ciobănașu nu poate uita ce a trăit cu Vlad Gherman- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. 12 țări au intrat în ZONA ROȘIE! Descarcă de aici documentul

Astfel, această decizie de a extinde grupa de vârstă a avut în vedere recomandările comisiilor de Epidemiologie şi de Oncologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, precum şi ale specialiştilor din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Vaccinarea anti-HPV se realizează la persoanele eligibile pe baza solicitărilor părinţilor /reprezentanţilor legali, care transmit cererile către medicii de familie. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare.

Citeste si: Nu mai sunt locuri pentru pacienții cu COVID-19 în mai multe spitale din România. Situație dramatică în secțiile ATI


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si