Astfel, autoritățile italiene si-au propus ca până la sfârșitul lui septembrie, 80% din populație imunizată. Totodată, guvernul le-a impus deja angajaților din domeniul medical să se vaccineze dacă vor să-și mai ia salariul.

In Italia vaccinarea anti-COVID-19 ar putea deveni obligatorie pentru toată populația

Totodată, autoritățile solicită și personalul din școli și universități pentru a se vaccina anti-COVID. Angajații din școli, profesori, portarii, personal tehnic și administrativ, sunt obligați, din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde.

În absența documentului, după 5 zile de absență nejustificată, se va declanșa suspendarea contractului de muncă și a salariului, conform La Repubblica.

Tot în acest sens, mai mulți miniștri fac presiuni pentru a extinde obligația asupra întregii populații, dacă nivelul de 80% nu va fi atins luna aceasta. Până acum 70% dintre italienii cu vârste de peste 12 ani au primit cel puțin o doză, 63% au schema completă.

Țara în care vaccinarea anti-COVID-19 ar putea deveni obligatorie pentru toți cetățenii
Țara în care vaccinarea anti-COVID-19 ar putea deveni obligatorie pentru toți cetățenii[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. 12 țări au intrat în ZONA ROȘIE! Descarcă de aici documentul

Italia a mai anunțat că va începe vaccinarea cu cea de-a treia doză pentru persoanele vulnerabile.

"Vom începe inocularea celei de-a treia doze persoanelor fragile, în septembrie", a precizat ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, aflat în conferința de presă, alături de premierul Mario Draghi.

Mario Draghi a mai declarat că Italia pregăteşte extinderea utilizării aşa-numitului paşaport sanitar, necesar în prezent pentru călătorii pe distanţe lungi, pentru acces la numeroase activităţi recreative sau de divertisment şi, în acelaşi timp, obligatoriu şi pentru personalul din şcoli, scrie Agerpres.

Citeste si: Nu mai sunt locuri pentru pacienții cu COVID-19 în mai multe spitale din România. Situație dramatică în secțiile ATI


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si