Ministerul Sănătăţii: În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate aproape 150.000 de cutii Euthyrox, loturi care deja au fost eliberate din Germania

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanţii companiei producătoare a Euthyrox, având în vedere lipsa medicamentului de pe piaţă.

Author: M.A. miercuri 08 aprilie 2020 , 14:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La finalul discuţiei, Ministerul Sănătăţii a transmis că, în 13/14 aprilie 2020, vor fi livrate 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

”Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piaţa din România, la solicitarea ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanţii companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros

şi reprezentanţii Colegiului Naţional al Farmaciştilor. Astfel, compania producătoare a anunţat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140.122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, despre pandemia de coronavirus: "Mai avem încă un drum lung de parcurs”

Sursa citată a precizat că, în 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77 499 cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59 315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Citeste si: Iohannis: România nu este încă în faza de relaxare a măsurilor de izolare. Eu voi sta acasă de Paşte şi vă îndemn să faceţi la fel

”Ministerul Sănătăţii face un apel către pacienţi pentru a nu face stocuri de medicamente şi a nu le utiliza fără acordul medicului curant. Mai mult, Ministerul Sănătăţii mulţumeşte Colegiului Farmaciştilor din România pentru colaborare şi adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Informații de ultimă oră despre coronavirus: 4.761 de infecții în România, 1430 sunt la Suceava

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienţii cu afecţiuni tiroidiene.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si