Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, a dat asigurări că punctul de amendă va rămâne și anul viitor la fel ca în 2022. 

Citește și: Anunț de la Ministerul Finanțelor despre taxele de anul viitor

În anul 2022 valoarea punctului de amendă a fost îngheţată la 145 de lei pentru sancţiunile rutiere.

În ciuda majorării salariului minim la valoarea de 2.550

lei, punctul de amendă nu a crescut la 255 lei la începutul anului 2022.

Majorarea salariului minim și creșterea punctului de pensie

Coaliția de guvernare urmează să ia în aceste zile o decizie finală cu privire la majorarea salariului minim.

Cel mai probabil scenariu vorbește despre majorarea salariului minim de la 2.550 lei la 3.000 lei, caz în care legea spune că punctul de amendă ar putea să crească automat șa 300 lei. 

Citește și: VIDEO- Guvernul acordă câte 15.000 de lei celor care au nevoie de fetilizare vitro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Pompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare- antena3.ro

Codul Rutier actual prevede că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie.

Potrivit OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial, Partea I,  nr. 1202 din 18 decembrie 2021, punctul de amendă a fost îngheţat la nivelul de 145 de lei. 

Ministrul de Finanțe exclude riscul recesiunii economice în România

Adrian Câciu a comentat, în interviul acordat la Digi 24, despre recesiunea tehnică, dar și despre pericolul unei scăderi economice în cursul anului viitor.

"Cel mai important lucru e recesiunea reală care înseamnă de fapt o contracție a economiei. Dacă observați, toate prognozele nu arată o contracție a economiei, arată o încetinire a vitezei de creștere. Am semnalul de încetinire pe trimestrul trei, sigur va fi și pe trimestrul patru. Pentru asta tot Guvernul trebuie să lucreze la măsuri de restartare a economiei", a declarat Adrian Câciu.

Ministrul a precizat că nu ne aflăm într-o criză economică, ci "suntem în presiune recesionistă".

Citește și: Evoluția inflației în România în 2022. Până la finalul anului rata inflației ar putea avea o traiectorie ascendentă

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Sunt elemente de presiune care se exprimă prin prețuri mai mari, prin faptul că oferta nu se valorifică, stă pe stoc sau se închid anumite companii.

Sunt semnale. Criza e ultima parte a unui întreg ansamblu de exprimări ale jucătorilor economici. Este încetinirea economică, vine recesiunea care spune că ai o comprimare a consumului, după care se întâmplă falimentul"

În opinia lui Adrian Câciu, România nu va avea o creștere economică la nivel de potențial în 2023, dar va avea creștere economică.

"Prognozele ne spun 1,8, eu cred că o să depășim aceste prognoze. Dar nu o să fie nici contracție economică mai jos de 1,8", a precizat Câciu.

Citește și: Ce avantaje aduce creșterea salariului minim la 3000 de lei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si