Ministrul Educației: 34.000 de elevi înmatriculaţi în anul şcolar 2020-2021 în clasa a XII-a nu sunt înscrişi la Bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că 34.000 de absolvenţi cares sunt înmatriculați în acest an școlar, nu s-au înscris la examenul de bacalaureat.

Author: Alina Raducu sâmbătă 19 iunie 2021 , 16:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”34.000 de elevi înmatriculaţi în anul şcolar 2020- 2021 în clasa a XII-a, clasă terminală, nu sunt înscrişi în Bacalaureat. Fie nu au dorit să se înscrie, fie nu au putut să se înscrie, deoarece au avut corigenţe. Dacă ne raportăm la promoţia curentă, avem un procent de 77 la sută, anul trecut am avut un procent de peste 83 la sută. Anul acesta, din promoţiile anterioare avem 19.520 de înscrişi. Anul trecut, din promoţiile anterioare am avut peste 31.000 de înscrişi”, a precizat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu: ”Această criză sanitară a accentuat, cu siguranţă, şi tendinţa de creşterea abandonului şcolar”

Ministrul Educaţiei a mai precizat că pandemia de COVID-19 a accentuat creșeterea abandonului școlar, precizând că din cauza faptului că au stat acasă i-a determinat să

renunţe la a se înscrie la examenul de bacalaureat.
”Această criză sanitară a accentuat, cu siguranţă, şi tendinţa de creştere a abandonului şcolar, din păcate. Faptul că au stat acasă i-a determinat să piardă contactul cu şcoala, să renunţe la a se înscrie la examenul de bacalaureat sau au stat acasă, nu au reuşit să se pregătească, sunt mai mulţi corijenţi care chiar dacă au vrut, nu ar fi putut să se înscrie la bacalaureat pentru că nu au reușit, pe parcursul anului şcolar, să îşi încheie situaţia şcolară”, a mai menționat ministrul.

Citeste si: Florin Cîţu, videoconferinţă cu prefecţii în urma inundaţiilor: „Să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact..” (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu a menționat că recent a trecut prin zone din nordul ţării în care nu exista niciun fel de semnal, nici de internet, nici de telefonie

”Am fost săptămâna trecută prin nordul ţării, am trecut prin multe localităţi în care nu am reuşit să am niciun fel de semnal, internet sau telefon. M-am gândit oare cum au făcut şcoala acei copii în online”, a spus Cîmpeanu.

Citeste si: Bilanț COVID-19 azi, 19 iunie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

Ministrul Educației a mai spus că peste un milion de absolvenţi de liceu din România nu au susţinut examenul de bacalaureat, acest lucru reprezentâmd o problemă națională.

”Sunt peste un milion de absolvenţi de liceu care nu au susţinut examenul de bacalaureat. Este o problemă naţională”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma: „Tulpina Delta va deveni dominantă cel târziu în septembrie..”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si