Ministrul Educației a făcut anunțul. Ce elevi merg la școală în scenariul roșu

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat duminică seara că a fost trimisă inspectoratelor şcolare o instrucţie conform căreia, în scenariul roşu, doar jumătate dintre elevii dintr-o clasă din an terminal pot participa fizic la cursuri.

Razvan Ilie, luni 08 martie 2021 , 08:18

sorin cimpeanu
Sorin Cîmpeanu: Am acceptat punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, care a impus această înjumătăţire a efectivelor de elevi, din considerente sanitare.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației a precizat că, în cazul clasei a VIII-a, este vorba despre 15 elevi, în cazul claselor a XII-a şi a XIII-a despre 17 elevi. 

"În urmă cu câteva minute, Ministerul Educaţiei a transmis în teritoriu, către toate Inspectoratele Şcolare şi către toate şcolile din România o instrucţiune cu precizări care doresc să clarifice acest mod de funcţionare nedorit.

Dar am acceptat punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, care a impus această înjumătăţire a efectivelor de elevi, din considerente sanitare. Să nu mă întrebaţi care este diferenţa în aceeaşi şcoală unde nu sunt restricţii numerice cu privire la efectivele claselor a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, pentru că ele pot merge cu prezenţă fizică în scenariul roşu, fără niciun fel de înjumătăţire, faţă de clasa a VIII-a, în care elevii au de susţinut un examen naţional, pentru că nu am cum să răspund la această întrebare”, a declarat Sorin Câmpeanu, potrivit News.ro.

Citeste si: Scenariul carantinei totale în București nu e exclus. Ce spune Ministerul Sănătății

Clase de elevi înjumătățite în scenariul roșu

Ministrul Educaţiei a explicat cum s-a calculat numărul maxim de elevi care poate participa la cursuri cu prezenţă fizică.

"Având această situaţie asumată prin semnătura celor doi miniştri, încercăm să o gestionăm cât mai bine posibil. Am definit deja care sunt efectivele de elevi care pot participa cu prezenţă fizică la clasa a VIII-a, 15 elevi pe clasă, raportat la un maximum de 26 plus

trei, 29, jumătate înseamnă 15 elevi pe clasă în gimnaziu şi 17 elevi pe clasă pentru învăţământul liceal, profesional şi postliceal”, a declarat Câmpeanu.

Actele normative nu impun restricţii numerice pentru învăţământul preşcolar şi pentru învăţământul primar, organizat în şcolile care funcţionează în scenariul roşu. În situaţiile în care se înregistrează un număr mai mare de elevi care doresc să participe cu prezenţă fizică, unităţile de învăţământ, prin conducerile lor, trebuie să ştie că au obligaţia asigurării accesului la educaţie pentru toţi preşcolarii şi elevii, cu respectarea tuturor normelor de protecţie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care... Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si