Ministrul Educației a vorbit despre creșterea numărului de cazuri COVID-19 și mersul copiilor la școală: „Şcolile nu sunt focare!”

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre legătura dintre mersul elevilor la școală și creșterea infectărilor cu Sars-Cov-2. Ministrul Educației a transmis că școlile nu sunt focare de infecție.

Author: Georgiana Balaban duminică 07 martie 2021 , 11:41

sorin cîmpeanu coronavirus la școală
Ministrul Educației a vorbit despre cazurile de coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică, că nu există o legătură directă între deschiderea şcolilor şi creşterea numărului de cazuri de coronavirus, şcolile nefiind focare. ”Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie”, a

declarat Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, discuții cu miniștrii educației din Uniunea Europeană

Ce a declarat Ministrul Educației și Cercetării

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, duminică dimineaţă, la Pro TV, dacă există o legătură între creşterea numărului de cazuri de coronavirus şi deschiderea şcolilor şi a afirmat: ”Strânsă legătură nu poate exista. Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie cum că ar putea transmite acest virus din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie. Este un pericol foarte mare”.

Citeste si: Ce spune Ministrul Educației după primele cazuri de COVID-19 din școli

Sorin Cîmpeanu a adăugat că ”şcolile nu sunt focare”, dar ”mobilitatea generată de mersul la şcoală poate să contribuie” la creşterea numărului de cazuri.

sorin cîmpeanu coronavirus la școală
Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: google]

Ministrul a precizat că, în ultima săptămână de şcoală, au existat 263 infectări în rândul elevilor, la aproape 3 milioane de elevi, şi mai puţin de 300 de infectări la angajaţi.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat cum vor fi așezați elevii în bănci de luni. Ce se întâmplă dacă un copil este infectat cu Sars-Cov-2

”La sfârşitul acestei săptămâni vom ajunge probabil la 50% din personalul didactic vaccinat şi la 35% din totalul personalului din învăţământ. Este un element important care contribuie semnificativ la asigurarea siguranţei în şcoli”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu școlile din București după intrarea în scenariu roșu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si