Ministrul Educației anunță că toți elevii vor putea merge la școală după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că ordinul comun al Ministerului Educației în vederea funcţionării şcolilor privind rata de infectare va fi modificat. Ministrul afirmă că toți elevii se vor putea întoarce la școală a doua zi, după ce rata de infectare va fi sub 1 la mia de locuitori.

Author: Alina Raducu luni 17 mai 2021 , 08:29

Ministrul Educației anunță că toți elevii vor putea merge la școală după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie
Ministrul Educației anunță că toți elevii vor putea merge la școală după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, luni vom iniția modificarea ordinului comun, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a scris ministrul Educației pe pagina sa de Facebook.

Cîmpeanu a precizat că elevii se vor prezenta fizic la școală, a doua zi după ce se va înregistra o rată de infectare de sub 1 la mia de locuitori, în localitatea respectivă, în care învață

„În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educației anunță că toți elevii vor putea merge la școală după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie
Ministrul Educației anunță că toți elevii vor putea merge la școală după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, explicații în Parlament despre numărul real al deceselor COVID-19

El a menționat că ordinul comun ce va fi modificat, va fi publicat, astăzi, în Monitorul Oficial, pentru ca mai mulți elevi să poată merge la școală fizic.

„Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, a precizat ministrul.

Citeste si: Raluca Turcan anunţă „un pachet minim de servicii” de care vor beneficia copiii şi familiile vulnerabile

Ministrul Educației mai spune că toate celelalte reguli dn ordinul comun vor rămân se vor aplica în continuare.

Astfel, de astăzi, peste 90% dintre elevi se întorc fizic la școală, respectând în coninuare purtarea măștii în interior. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si