Pfizer, anunţ de ultimă oră: Este necesară a treia doză de vaccin. Când trebuie făcută?

Compania Pfizer a anunţat că este necesară o a treia doză de vaccin anti-COVID. Aceasta va proteja oamenii de noile mutaţii ale vurusului. Când trebuie făcută?

Author: Andreea Stoica duminică 16 mai 2021 , 10:49

Când trebuie făcută a treia doză de vaccin Pfizer?
Când trebuie făcută a treia doză de vaccin Pfizer?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

CEO-ul Pfizer a oferit un termen limită pentru administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID. Conform lui,a treia doză va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrarea celei de a doua, pentru a proteja oamenii de noile mutaţii ale COVID-19, scrie Mediafax.

Imunitatea vaccinului Pfizer/BioNTech 

Albert Bourla precizează că imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni.

Pfizer şi BioNTech anunțau, încă din luna februarie a anului 2020, că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore?

În aprilie, specialiştii companiei au ajuns la concluzia că cei imunuzați cu vaccinul Pfizer vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză. Tot atunci, Albert Bourla a precizaz că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Când trebuie făcută a treia doză de vaccin Pfizer?
Când trebuie făcută a treia doză de vaccin Pfizer?

Compania Pfizer are în plan să producă 3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID la nivel mondial pentru 2021 şi 4 miliarde de doze în anul 2022. Uniunea Europeană are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer.

Citeste si: Șeful OMS s-a vaccinat abia acum. Ce tip de vaccin i-a fost administrat

De asemenea, compania testează şi un medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19.

Și producătorul vaccinului Moderna va introduce o a treia doză de vaccin, după ce a declarat luna trecută că speră ca până la toamnă să aibă disponibilă doza suplimentară pentru vaccinul pe care îl produce.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a prezentat topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Ce județ are cea mai mică rată

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si