"Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi şi să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că, haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză", a declarat Anisie la Antena 1.

Citeste si: Ministrul Educației: Evaluarea Naţională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul în 22 iunie

Ea îşi propune ca la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al micuței: "În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort"- wowbiz.ro

Monica Anisie a mai anunţat că Ministerul Educatiei va pregăti şi lecţii filmate.

Citeste si: Școli închise. Cum se va încheia totuși anul școlar? Elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie

Întrebată cine le-ar putea face sau dacă acestea ar putea fi susţinute de profesori voluntari, ministrul Educaţiei a răspuns: ”Profesori voluntari avem şi acum.

Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate aceste lecţii. Înregistrăm pentru toate clasele şi pentru acele materii la care putem face anumite lecţii interesante şi atractive pentru elevi. Foarte greu am putut identifica şi spaţii în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgenţă să putem să ne întâlnim şi să realizăm aceste  filmări".

Citeste si: Studenţii vor face o declaraţie de onestitate înaintea examenelor

Şcolile au fost închise la 11 martie din cauza epidemiei de coronavius, iar ulterior Ministerul Educaţiei a decis că elevii nu se reîntorc în sălile de curs, urmând ca predarea să se desfăşoare online, ceea ce a pus în dificultate şi cadrele didactice, dar şi un număr considerabil de copii, care nu au laptopuri sau tablete şi nici conexiune la internet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si